Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Amasya İl Temsilciliği kan bağışı kampanyası düzenlendi. Amasya'da bulunan çok sayıda Aktif Eğitim-Sen üyesi, Yavuz Selim Meydanı’nda bulunan Kızılay’ın kan toplama aracına giderek kan bağışında bulundu.

Kan toplama kampanyası ile kan bağışı bilincini artırmayı hedefledikleri belirten Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Salih Süren, Türkiye’de bulunan kan ihtiyacının bir nebze olsun karşılanması ve hayati bir konuda tüm eğitim çalışanlarına ve gençlere örnek olmak istediklerini söyledi.

Aktif Eğitim-Sen üyeleri olarak gerek canları, gerekse kanları ile her türlü sosyal sorumluluk kampanyasında taşın altına ellerini koyacaklarını kaydeden Salih Süren, “Kimsenin kana muhtaç olmasını istemediğimiz gibi ihtiyacı olanın da kolayca ulaşabilmesi adına hepimize önemli görevler, sorumluluklar düşmektedir. Biz de Aktif Eğitimciler olarak, bu amaçla kan bağışında bulunduk. Kızılay TIR'ında gerçekleşen kan bağışına üyelerimizin duyarlılığından dolayı çok mutlu oluk.” dedi.

İlçelerden de gelip kan bağışına katılan üyelerinin olduğunu söyleyen Süren, “Kanlarıyla can veren tüm üyelerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. İnanıyorum ki bu ve bunun gibi kan bağışı kampanyalarının düzenlenmesi ve sürekli olarak güncel tutulması insanlar için hayati önem taşıyan kan bağışının alışkanlık haline getirilmesini sağlayacaktır. Buraya gelerek kan bağışı kampanyamıza destek olan üyelerimize ve Kızılay çalışanlarına teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.