Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan’da ilk kez kurulan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKS) düzenlediği programa katıldı.

Ardahan’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kuruldu. Federasyonun kuruluşu sebebiyle Ardahan Öğretmenevi’nde Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, Emniyet Müdürü Selami Hüner, amatör spor kulüpleri yöneticileri ve sporcuların katılımıyla yemekli program düzenlendi.

Programda konuşan Vali Deniz, “Bir yerde spor olacaksa, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun olmaması büyük eksikliktir. Ardahan’a ilk geldiğimizde bunun eksikliği konusunda spor kulüplerimizle görüşmüştük. Görüşmelerimiz neticesinde arkadaşlarımız bu işe başladı ve federasyonu kurdular. Bundan sonra spor kulüplerimizin birçok aktivitesini federasyon takip edecek. Bu bir gönül işidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Serhat Ardahanspor şampiyonluk yarışında hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta oynayacakları maçı da kazanacaklarına olan inancımız tamdır” dedi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy da “Federasyonun kurulması ilimiz adına önemli bir kazanımdır. Hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra Ardahan’da spor faaliyetleri artık daha profesyonel yapılacaktır. Bunda emeği geçen Sayın Valimiz Ahmet Deniz’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Serhat Ardahanspor takımımız da son maçlarında başarılı sonuçlar alarak şampiyonluk sevincini bizlere yaşatacaktır. Buna inanıyorum” diye konuştu.

Amatör Spor Kulüpleri federasyonu Başkanı Özgür Hamza Küçük ise, “Kurduğumuz federasyon ile bütün spor dallarında organizasyonlar gerçekleştirmeyi ve şehrimizde çocuklarımızın, gençlerimizin spora yönlendirilmelerini sağlayarak, Ardahan’ı sporla özdeş bir şehir haline getirmeyi amaçlamaktayız. Federasyonumuzun kurulmasında bize güç veren başta Sayın Valimiz Ahmet Deniz ve Belediye Başkanımız Faruk Köksoy olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.