MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar kaymağı ve sucuğunun ham maddesi konumunda olan mandacılık konusundaki çalışmaların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'den Afyonkarahisar için önemli olan manda ıslahı konusunda atılan adımların geliştirilmesi için desteklenmesini istedi. Yılmaz, “Afyonkarahisar'ın olmazsa olmazı dediğimiz kaymağının ve sucuğunun ham maddesi konumunda olan mandacılık konusunda güzel adımlar atıldı. Anadolu mandasının ıslahı konusunda geç kalınmış olan bir adım atıldı. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Ancak hâlâ oyalanılıyor, hâlâ destekler yeteri kadar değil. Tarım il müdürlüğünün yapmış olduğu toplu hayvancılık, toplu besicilik, toplu mandacılık konusunda bir çalışma var ama yer bulunamıyor.” dedi.

AK Parti’nin iktidara gelmesiyle kapatılan Kocatepe Tarımsal Araştırma Enstitüsü olarak faaliyet gösteren, halk arasında mandacılık araştırma enstitüsü olarak bilinen yerin bu iş için oldukça uygun olduğunu ifade eden Yılmaz, “Burası şu anda üniversiteye tahsis edilmiş vaziyette. Ancak, 17 mandayla orada bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Bu çalışmalar desteklenmelidir. Afyon'daki Manda Yetiştiricileri Birliğinin çalışmaları ve projeleri de desteklenmelidir.” diye konuştu.