Nene Hatun Anaokulu öğrencileri Hz. Peygamberin dünyayı şereflendirmesinin 1444'ncü seneyi devriyesi olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Adıyaman Samsat İlçesinde Saffvan Bin Muattal türbesinde kutlama programı düzenledi.

Saffvan Bin Muattal türbesinde yapılan Kutlu Doğum Haftası kutlamaları Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Minikler tarafından okunan ilahi, hadis ve şiirlerler beğeni ile dinlendi.
Programda açılış konuşması gerçekleştiren Nenen Hatun Anaokulu Müdiresi Hatice Dağdeviren, “Peygamberimizi ne kadar seversek Allah’ı da o kadar sevmiş olacağız” diyerek, “Bugün Peygamberimizin doğumunun 1444. yıl dönümünü anmak üzere toplandık. Özellikle minik kalplere O’nun sevgisini yerleştirebilmek adına anaokulu düzeyindeki bir organizasyonda birlikte olmak son derce mutluluk verici. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl ki temasına baktığımızda birlikte yaşamak olduğunu müşahede etmekteyiz. Özellikle son yıllarda Dünyanın değişik ülkelerinde başta Suriye’de olmak üzere, ciddi bir vahamet yaşanmaktadır. Çocukların üzerine bombalar yağdırılmakta, kimyasallarla zehirlenmekte, tıpkı Peygamberimizin doğduğu dönemde diri diri toprağa gömülen insanlar gibi. Bu yüzden bizim O’nu biraz daha iyi tanımaya, sevmeye ihtiyacımız var. Biz O’nu ne kadar seversek, Allah’ı o kadar sevmiş olacağız. Miniklerimizin kalplerini, Peygamber sevgisiyle doldurmak için emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Nenen Hatun Anaokulu öğrencileri ve velileri Hz. Peygamberimize dua etmesi ve yemek ikramı ile türbe gezisinin ardından program sona erdi.