Anadolu Teknik Elemanlar Derneği (Anatekder), Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle 'Tarihin En Hazin Bestesi- Çanakkale' konulu program düzenledi. Gecenin sunumunu yapan Ahmet Bozkuş, okuduğu şiirlerle salonu dolduran vatandaşlara duygulu anlar yaşatırken sanatçı Elgün Guliyev'in seslendirdiği ezgiler ise beğeniyle dinlendi.
Hilton Garden Inn Otel'de düzenlenen geceye dernek üyesi ve misafir yüzlerce vatandaş katıldı. Program ilk olarak Özel Abdullah Aymaz Fen ve Anadolu Lisesi'nin öğrencilerinden oluşan mehter takımının gösterisiyle başladı. Mehter takımının görgemli gösterisini, otelde konaklayan Japon ve Çinli turistler de ilgiyle izledi.
Anadolu Teknik Elemanlar Derneği Başkanı Reşat Kır, Çanakkele Zaferi'nin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Çanakkale'de sergilenen zaferin bir milletin var olma mücadelesi olduğuna değinen Başkan Kır, şunları söyledi: "Çanakkale, eşsiz bir fedakarlık destanıydı. Hakk namına canın malın bir keseye konup takdim edildiği, inanan herkesin her şeyini O'nun yolunda nasıl seve seve verebildiğnin gösterildiği yerdir. Çanakkale, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkez'iyle omuz omuza vererek icra edilen, birlik beraberlik ve dayanışma destanıydı."
Protokol konuşmalarının ardından, programa sponsor olan firmalara plaket takdimi yapıldı. Gece, Ahmet Bozkuş'un okuduğu şiirler ve Elgün Guliyev'in seslendirdiği ezgilerle devam etti.