Ülke genelinde eğitim çağındaki çocukların dikkatini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Anadolu Eğitimciler Federasyonu(ANEFED) tarafından organize edilen ‘Kitap okuyan bilir’ isimli kitap okuma yarışmasının ikincisi Erzurum’da düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın genel amaçları doğrultusunda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kitabı sevdirmek ve okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla ANEFED, Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) tarafından Yıldızkent'teki bir düğün salonunda ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi. Yarışmanın Erzurum ayağını organize eden ANEDER Başkanı Abdullah Limon, 'Değerler Eğitimi’ kapsamında önemli şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmayı, öğrencilerin kendilerine olan güven duygusunu geliştirmeyi, öğrencilere okulunu ve kendini temsil edebilme gücünü, milli ve manevi değerleri kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Limon, "Kitap okumak, insana bilgi zenginliği, geniş kelime hazinesi, engin bir bakış açısı ve gelişmiş bir düşünce ufku temin eder. Ayrıca, kitap okuyan kimseler, davranışlarında isabet kaydetme ve hadiselere daha olumlu yaklaşma kabiliyetini elde ederler. Zengin bilgi ve kelime hazinesiyle hikmetli ve etkileyici bir dile sahip olabilirler. Fazla kelime haznesine sahip olmak onlara, daha fazla kavramla düşünebilme hususiyeti verir ki, bu da onların düşünce kapasitelerini ve kültür seviyelerini yükseltir. Maalesef günümüzde özellikle de ülkemizde televizyon ve internet, bir yönüyle bu çok faydalı alışkanlığın körelmesine neden olmaktadır. Gençlerimiz ve çocuklarımız zamanının çoğunu televizyon başında veya sanal ortamda çok da lüzumlu olmayan şeyleri takip ederek geçirmektedir. Dernek olarak geçen yıldan itibaren Erzurum genelinde kitap okuma seferberliği başlattık. Bu sene de ilk yarışmamızı geçen Aralık ayında yaptık. Yarışmada 11 bin kitap okundu. Kitap okuyan ve yarışmada dereceye giren 60 öğrencimize tablet bilgisayar, bisiklet, kol saati gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı. Şubat yarışmamıza ise Türkiye genelinde yeni bir rekor kırılarak 250 bin öğrenci yarışmamıza başvuru yaptı. İlimizde ise 7 bin 100 öğrenci başvuruda bulundu. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz 17 bin 600 kitap okudu. Birinci dönem yarışmamızda dağıttığımız hediyelerin aynısını tablet, bisiklet, kol saati gibi hediyelerimizi bu dönemde dereceye giren 60 öğrencilerimize takdim edeceğiz." dedi.

Yarışmada büyük bir heyecan yaşandığını dile getiren Dernek Başkanı Limon, "Öğrencilerimiz kitap okuyup bilgiyle donanırken aynı zamanda da hediyelerini alarak mutluluk yaşıyorlar. Öğrencilerimizin gözlerinde bu heyecanı görmek bizi yeni farklı proje arayışlarına sürüklüyor. Ailelerin gündeminin artık kitap okuma yarışması. Katkı ve desteklerinden dolayı bütün veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.