Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'de düzenlenen törene 4.Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korg. Metin İyidil Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hatice Akgül, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Bölge ve İl Müdürleri, şehit aileleri ve gaziler ile Ankara Garnizonu'nda görevli TSK personeli, öğretmenler, öğrenciler ve dernek temsilcileri katıldı.

Aslanlı Yol’da yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Vali Kılıçlar, saygı duruşunu müteakiben okunan İstiklal Marşımızın ardından, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Vali Kılıçlar, Anıtkabir Özel Defterine, Atatürk’e hitaben şunları yazdı: "Büyük Atatürk, Bir bağımsızlık destanı olan Çanakkale Zaferini kutlamak ve vatanımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi anmak için huzurunuzdayız. Türk milletinin makûs talihini yendiği; tükendi denilen bir devletin şaha kalkarak dünyaya meydan okuduğu, düşmana karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğin kahramanlık destanı yazdığı Çanakkale Savaşları’nın 100. yılını büyük bir coşkuyla idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi’mizin 100. yılında, ecdadımızın manevi mirasına sahip çıkarak, şanlı tarihimizden aldığımız güç ve azimle; dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Şahsınızda tüm Gazilerimizi ve vatan topraklarını kanlarıyla sulayan Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

CEBECİ ŞEHİTLİĞİ

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, defteri imzaladıktan sonra Anıtkabir'de bulunan gaziler, öğrenci ve askerlerle de sohbet etti. Daha sonra, Cebeci Şehitliği ve Cebeci Asrî Mezarlığı'nda yapılan anma törenlerine de katılan Vali Kılıçlar, şehitlik defterlerini yazarak şehit ailelerine taziyelerini sundu.