Ankara Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe, mesire ve rekreasyon alanlarında 7 gün 24 saat güvenliği sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANFA Güvenlik bünyesinde hizmet veren Güvenlik görevlileri, parklar ve yeşil alanlarda motorize, piyade ve özel eğitimli atlı güvenlik görevlileri ile vatandaşlara huzur dolu bir eğlence ve dinlenme imkanı sunuyor. ANFA Güvenlik, Hollanda ırkı Friesian cinsi özel atlarından ve özel eğitimlerden geçen güvenlik görevlilerinden oluşturduğu 6 atlı güvenlik personeli ile Altınpark, Mogan Parkı ve Mavi Göl’de asayişi sağlıyor. Friesian atlarının bakımlarını itinayla yapan seyisleri, günde 3 sefer atların bakımını yaparak atları alanlardaki devriyeleri için hazırlıyor. Friesian atları özellikleri nedeniyle uzun boylu ve gösterişli olduklarından dolayı ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Zaman zaman vatandaşlar atlı güvenliklerle fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor.

'ATLAR, UZUN BOYLU VE BAŞLARINI DİK TUTARAK YÜRÜRLER'

ANFA Güvenlik bünyesinde özel güvenlik hizmetini yerine getiren kadronun; nitelikli, bilgili, yasalara bağlı, profesyonel bir eğitimden geçirilmiş kişilerden oluştuğunu ifade eden yetkililer, atlı güvenliklerin yanı sıra alanında uzman görevli personelle, Ankara genelindeki yeşil alanların güvenliğinin sağlandığını kaydettiler.

Özel eğitimlerle halkın sempatisini kazanan ve parklardaki güvenliği sağlayan Friesian cinsi Hollanda atının özellikleri hakkında bilgi veren yetkililer, atların güçlü, uzun boylu ve ilgi çekici olduklarını belirtirken vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Yetkililer, atlar hakkında şu bilgileri verdi: “Siyah renkte olan Friesian atları, çevikliği, kuvvetle birleştiren, soğukkanlı yapıları ile güvenliğin sağlanmasında yüzyıllardır tercih edilmişlerdir. Friesian atı başını en yukarıda tutarak güzel bir görüntü sergiler."