Antakya’da bazı caddelerde tanıtım, afiş ve imza standı, resim sergisi, müzik etkinliği, sokak tiyatrosu, sokak konseri gibi etkinliklerin yapılmasına Hatay Valiliğinin kararı ile yasak getirildi.

Geçtiğimiz haftasonunda kentin en işlek caddelerinden biri olan Hürriyet Caddesi'nde HDP’ye ait imza standı açılmış, stadın açıldığını gören bir grup gençle HDP’liler arasında yaşanan kavgada bir kişi kesici aletle elinden hafif şekilde yaralanmıştı. Polislerin olay yerine gelmesinin ardından iki grup üyeleri bir süre daha slogan atıp olay yerinden uzaklaştırılmış ve HDP2ye ait stant cadde üzerinden kaldırılmıştı.

Yaşanan bu olayın ardından Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kente faaliyet gösteren siyasi parti, işçi ve memur sendikaları, vakıflar, dernekler, kamu niteliğindeki meslek kuruluşu ve bunların üst kuruluşları ile demokratik kitle örgütleri tarafından Hürriyet Caddesi, Mydonose Kafe - Ulu Camii Önü ve Ulus (Künefeciler) Meydanı'nda afiş, tanıtım ve imza standı, resim sergisi, müzik etkinliği, sokak tiyatrosu, sokak konseri v.b. düzenledikleri bu etkinliklerde karşıt görüşlü şahıs ve grupların zaman zaman tartışarak kavga ettikleri bu kavgalar sonucu yaralanmaların meydana geldiği, bu tür etkinlik ve olaylardan dolayı iş yerlerinin maddi kayıplarının olduğu, Eğitim-Öğretim amaçlı faaliyet gösteren kurumlardaki öğrencilerin eğitimlerinin olumsuz yönde etkilendiği, cami ve kiliselere ibadet amacıyla gelen vatandaşların ibadetlerini sağlıklı ortamda yerine getiremedikleri ve ilimize gelen turistlerin oluşan gerginlikten dolayı olumsuz etkilendikleri yapılan müracaatlardan anlaşıldığı bilgisini verdi.
Bu nedenlerle Hatay’da mevcut olan kamu düzeninin olumsuz yönde etkileneceği, suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlikenin oluşacağı, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin tehlikeye düşeceği değerlendirilerek Antakya ilçesinde Kışlasaray Mahallesi Hürriyet Caddesi, Mydonose Kafe - Ulu Camii Önü ve Ulus (Künefeciler) Meydanında, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11'inci maddesi gereğince; Valilik Makamının 15/04/2015 tarih ve (806) sayılı olurları ile tanıtım, afiş ve imza standı, resim sergisi, müzik etkinliği, sokak tiyatrosu, sokak konseri v.b. etkinliklerin yapılamayacağı yerler kapsamına alındı.