Nevşehir Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlardaki rutin çalışmalarının yanı sıra, emek ve iş gücünden tasarruf etmek ve daha güzel yeşil alanlar oluşturabilmek için teknik alt yapı imkanlarını da geliştiriyor.
Gülşehir yolu üzerinde, Avanos Hayvan Barınağı önündeki orta refüj ve kavşaklardaki içerisinde sadece çam ağaçları dikili olan alanları hem yeşillendirecek hem de Kızılırmak suyu ile otomatik sulayacak.
Avanos Belediyesi Hayvan Barınağı çevresinde yeni oluşturulan yeşil alanlar ile mevcut kavşak ve refüjlerdeki alanları Kızılırmak suyu ile sulamak için yatay sondaj yoluyla hat çekiyor. Sulama hattı çekildikten sonra bahsi geçen alanlar Kızılırmak suyu ile otomatik sulanarak yemyeşil bir görünüme kavuşturulacak.
Ayrıca burada bulunan ve çok yoğun olarak dikilmiş olan çam ağaçları trafik açısından çok büyük risk teşkil ediyor. Görüş açısını engelleyen çam ağaçları da yeni oluşturulan yol kenarındaki yeşil alanlara nakledilecek. Daha sonra refüjlerde çimlendirme çalışmaları yapılacak.