Nevşehir Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve daire amirleri yağmur, çamur demeden köy ziyaretlerine devam ediyor.
Heyet, 2014'te başlattığı köy ziyaretlerinde tespit ettiği eksikliklerin son durumunu incelemek ve vatandaşların sorunlarıyla ilgili ziyaretleri kapsamında Üçkuyu, Paşalı ve Karacauşağı köylerine gitti.
Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’ın köy ziyaretlerine; Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Onur Güven, İlçe Emniyet Müdürü Erkin Turğut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Taşçı, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Ertürk, Avanos Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Nihal Osan, Avanos Kütüphane Müdürü Nazife Küçük, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz, İlçe Mal Müdürü Ahmet Tanrıverdi, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Osman Şahin, İlçe Tarım Müdürü Bülent Çiftçi, Avanos SGK Merkez Müdürü Osman Çoban, İlçe Tapu Müdürü Veli Okur, Avanos İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Avanos Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Burcu Peksarı, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Özlem Büyükbaş, MEDAŞ Yetkilisi Bahattin Alkan katıldı. Yapılan ziyaretlerde vatandaşların 2014 yılında yapılması için talepte bulundukları yatırımların durumu incelendi. Sonrasında ise köyleri için 2015 yılında yapılmasını düşündükleri yatırımlar ile ilgili talepler Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’a aktarıldı.
2015 yılının ilk ziyaret edilen köy, Üçkuyu köy muhtarlığı oldu. Üçkuyu Köy Muhtarı Metin Özdemir ve köylüler, heyeti Muhtarlık önünde karşıladı. Kaymakam Eldivan’a, 2014 yılında yapılan ziyarette köylünün talep ettiği çocuklara oyun gurubu, köy mezarlığının bakımı ve evsel çöp atıklarının düzenli toplanması sorunlarının giderildiği bilgisi verildi. Eldivan, 2015 yılı içinde köy için istenen kanalizasyon ve kilitli taş döşeme taleplerinin değerlendirmeye alınacağını belirtti. Sonrasında Paşalı Köyüne geçildi. Paşalı köyünde yapılan ziyarette ise heyeti Paşalı Köyü Muhtarı Sadullah Ünal ve köy halkı karşıladı. Kaymakam Eldivan; 2014 yılında tespit edilen sorunların kısa zamanda çözüldüğünü, vatanı için şehit düşen Emre Yıldırım Parkının tamamlandığını belirtti. Eldivan, köyün kanalizasyon yapım ihalesinin yapılarak bu yıl içerisinde yılında tamamlanacağını ve akabinde de yollara kilitli taş yapımına başlanacağı müjdesini verdi. Diğer sorunlarla ilgili daire amirleri yapmış oldukları çalışmaları vatandaşlarla paylaşarak sıkıntı duydukları konular hakkında da görüşlerini belirtti.
Son durak ise Karacauşağı köyü oldu. Köyün girişinde muhtar Şaban Öztürk ve köylüler tarafından karşılanan Kaymakam Eldivan ve beraberindekilere köyün sorunlarının çözümünde gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür edildi.
Muhtar Şaban Öztürk, son bir yıl içerisinde Kaymakam Mustafa Eldivan ve daire müdürlerinin 5 – 6 kez köyü ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde takip ettiklerini belirterek “ bu durum bizleri gururlandırıyor. Devletimizden, kaymakamımızdan Allah razı olsun.” dedi.
Karacauşağı köy ziyareti yemeklerin yenmesi ile sona erdi.