Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde kaymakamlık, belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizesiyle gerçekleştirilen 'Doğayı ağaçlandırılım, ağacı koruyalım' etkinliğinde 6 bin fidan dikimi yapıldı.
Aydıncık Ortaokulu'nda fidan dikim töreni düzenlendi. İlçe Kaymakamı Sinan Başak, burada yaptığı konuşmada ağaçlandırmanın önemine değindi. Belediye Başkanı Ahmet Koçak da, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 6 bin fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirterek fidan dikimi çalkışmalarının devam edeceğini söyledi.
Koçak, "100 dönümlük alanı ağaçlandırmak için çalışmamızı sürdüreceğiz. İlçemizi yeşillendirme çalışmalarını önemsiyoruz. Daha yeşil bir ilçeyi gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Aydıncık'ı yeşillendirmek için Orman ve Su İşleri Bakanlığından 6 bin çam, akasya gibi çeşitli türlerde fidanlar aldık. Bir haftadır ağaç dikme etkinliğimiz sürüyor. Bugün de daire amirlerimizle, öğrencilerimizle birlikte okullarımızın etrafını ağaçlandırıyoruz." dedi.
Konuşmaların ardından, Kaymakam Sinan Başak ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte fidan dikti.