Bursa'yı ziyaret eden Azerbaycan'ın Çalışma ve Halkın Sosyal Korunması Bakanı Selim Müslimov, Ulu Cami ve Koza Han başta olmak üzere tarihi belediye binası ve Orhangazi Camii'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

AZERBAYCAN’LA TÜRKİYE BİRLİKTE VURAN YÜREK GİBİ

Azerbaycan'ın Çalışma ve Halkın Sosyal Korunması Bakanı Selim Müslimov, 24 yıl Türkiye’ye gelip gittiğini ve çalıştığını, ancak Bursa’yı ziyaret edemediğini belirterek, “Kardeşim Faruk Çelik beni Bursa’ya davet edince bende memnuniyetle gideri dedim. Dün biz Ankara’da 8. Bakanlar Arası Komisyon Toplantısı'nı yaptık ve raporunu imzaladık, bakan Faruk Çelik’le birlikte. Ondan sonra da yola çıktık. Maşallah yollar çok güzel olmuş Avrupa’dan farkı yok.” dedi.
Bursa’yı çok beğendiğini anlatan Azeri Bakan Selim Müslimov, bugün Bursa’nın hem tarihi yerlerini hem de Uludağ’ı ziyaret edeceklerini vurgularken, “Bugün Azerbaycan’la Türkiye zaten birlikte vuran yürek gibi.” dedi.

Bu birlikteliğin uluslararası toplantılarda da çok yararlı olduğunu anlatan Azerbaycan'ın Çalışma ve Halkın Sosyal Korunması Bakanı Selim Müslimov, şunları söyledi: “Bu politikalar hem iki ülkenin çok hızlı gelişmesini sağlıyor, hem de iki ülkenin bütün uluslararası toplantılarda, uluslararası çok önemli kararların alındığı tartışmalarda tek bir noktadan, tek bir söz söylemesine neden oluyor. Herkes artık dünyada biliyor ki her hangi bir toplantıda Türkiye yoksa orada Azerbaycan varsa onun yanında sen Türkiye rağmına bir şey söylemezsin, söyleyemezsin. Aynı şeyi de eğer orada Türkiye varsa Azerbaycan’a kimse bir şey söyleyemez. Allah bugün kü gelişmenin devamını bize kısmet eylesin. Bugün ki hızla gidersek inşallah Türkiye yakın on yılda dünyanın ilk onuna girer. Vallahi biz o G20’de dünyanın 20 liderinin arasında Türk'ü gördükçe hiç fark etmiyor, biz onu kendimizin biliyoruz. Aynı şekilde bu gün Azerbaycan’da da bugün çok hızlı şekilde yaşanıyor. Bu gelişmeler çok büyük Azerbaycan’da tertiplerin yapılmasına imkan veriyor. Bu yakınlarda biz 1. Avrupa oyunlarına ev sahipliği yapacağız inşallah. Sizlerde gelip bizim Azerbaycan’da olan gelişmeleri, çok büyük hızla ekonominin artışını göreceksiniz. Son on yıl içinde biz 3-5 kat ekonomimizi büyüttük. Bu da dünyada yeni bir rekor.”

Vali Münir Karaloğlu da, “Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın Çalışma ve Halkın Sosyal Korunması Bakanı Selim Müslimov'u şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Azerbaycan ve Türkiye'nin ilişkileri, Azerbaycan'ın Umum Lideri Haydar Aliyev'in de belirttiği gibi 'Tek Millet, İki Devlet' anlayışı ile yürüyor. Azerbaycan ile Türkiye'nin ilişkileri bugün tarihinin en önemli noktalarından birisini yaşıyor.” diye konuştu.

Valilik ziyaretinde daha sonra Azeri Bakan Selim Müslimov, Vali Münir Karaloğlu’na ülkelerinde bir sanatçının ayakları ile yaptığı tabloyu hediye ederken, Karaloğlu’da yine işitme engelli sanatçıların yaptığı İznik çinisini kendisine hediye etti.

KOZAHAN'DA ALIŞVERİŞ

Valilik ziyaretinin ardından Azerbaycan'ın Çalışma ve Halkın Sosyal Korunması Bakanı Selim Müslimov eşi ve beraberindeki heyet gezerek geçtikleri tarihi hanlar bölgesinde Ulu Cami ve Koza Han başta olmak üzere tarihi belediye binası ve Orhangazi Camii'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Özellikle Ulu Camii'ye hayran kalan Bakan Selim Müslimov ve eşi Kozahan’da alışveriş yaptı. Bazı dükkanları ziyaret eden Azerbaycan'ın Çalışma ve Halkın Sosyal Korunması Bakanı Selim Müslimov ve beraberindeki heyet, ipekten bazı hediyeler satın aldı.