Erzurum Aziziye ilçesi Ilıca Mahallesi merkezini ilgilendiren 380 konut, 114 işyeri ve 800 kişilik cami projesi için belediye harekete geçti. 52 dönümlük alanda yapılacak projenin inşaat alanını gezen Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, "İlçemizin dönüşümü için çok önemli bir adım. Hayırlı olsun." dedi.

Termal turizmin marka değerleri arasında yer alan Ilıca’nın merkezini ilgilendiren ve ilçenin çehresini değiştirecek dönüşüm çalışmasında ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yer teslimi yapıldı. 380 konut, 114 işyeri ve 800 kişilik caminin yapılacağı proje 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Ilıca’da Yeşil Mahalle Bölgesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülmesi yanı sıra Bahçelievler Mahallesi için de TOKİ ile ön protokol imzalandı. Dadaşkent 200 Evler Bölgesi’nin kentsel dönüşümü ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütülüyor.

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, Kaymakam Zafer Öz ile birlikte kentsel dönüşüm ihalesi yapılan ve inşaat süreci başlatılan Eski Mahalle’de incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden inşaat süreci ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Eski Mahalle bölgesini, Ilıca’nın merkezi ve kaplıcaların çevresini de içine alan bir proje olduğu için çok önemsediklerini kaydeden Başkan Orhan, "Ilıca’nın kabuğunu kırması, gelişip güzelleşmesi adına bu proje çok önemli. Çünkü Ilıca’nın merkezini güzelleştirecek bu proje, kentsel dönüşüme de büyük ivme kazandıracak. Yeşil Mahalle ve ardından Bahçelievler’in dönüşümü burada üretilecek konutlarla daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek." diye konuştu.