Gazeteci yazar Yavuz Bahadıroğlu, Türk milletinin kendi içinde kavga etse de söz konusu ülkesi olduğunda kol kola girerek mücadele vereceğini belirterek, "Çanakkale bunun bir örneğidir.” dedi.

Atakum Belediyesi tarafından Yalı Kafe'de gerçekleştirilen ‘İnancın Zaferi Çanakkale’ konulu konferansta konuşan Yavuz Bahadıroğlu, Çanakkale savaşını bir inancın başarısı olduğuna dikkat çekti. Türk milletinin kendi içerisinde kavgalar ettiğini ancak ülke güvenliği söz konusu olduğunda kol kola girip birlikte mücadele ettiğini söyleyen Yavuz Bahadıroğlu, bunun onlarca örneğinden birisinin de Çanakkale Zaferi olduğunu belirtti. Bahadıroğlu, “Çanakkale’de elde edilen zaferin en büyük etkeni inançtır. İçinde bulunduğu şartlara teslim olmayan bir milletin şartları teslim aldığı zaferde tarihe altın harflerle adımızı yazdırdık. Bugün gelinen noktada bizlere düşen en büyük görev, millet olarak kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi unutmadan o büyük zaferi yazan dedelerimize layık olmaktır.” diye konuştu.

"MEVLANA YENİLMEZ, OKUNUR"
Türkiye’de şehirlerin ön plana çıkması için bazı yiyeceklerle anılıyor olmasından rahatsızlık duyduğunu kaydeden Yavuz Bahadıroğlu, “Malatya’ya gidiyorum, neyiniz meşhur diyorum. Bana ‘Kayısı’ diye yanıt veriyorlar. Malatya’nın kayısısı değil tarih boyunca çıkarttığı devlet adamları meşhurdur. Peygamberler şehri Şanlıurfa’nın adının kebapla anılması da Konya’da yiyeceklere ‘Mevlana’ adı verilmesi de beni rahatsız ediyor. Mevlana yemek için değil okumak, ders almak için var. Bunun için tarihimizi iyi bilmeliyiz. Değerlerimize sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.

"YOKLUK İÇERİSİNDE VAROLUŞ"
Çanakkale Zaferinin, Türk milleti için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Yokluk içerisinde varolma mücadelesi veren ve bu mücadeleyi zafer haline getiren dedelerimizi rahmetle anıyorum. Benim de büyük dedemin ağabeyi Çanakkale mücadelesinde şehit olmuş. İnanıyorum ki herkesin soyunda, o şanlı mücadelede şehit olmuş birileri vardır. Bir savaş olarak başlayan ve bir milletin yeniden doğuşu olarak sona eren Çanakkale zaferini tarih bilgisiyle bize en iyi şekilde anlatacağına inandığımız Yavuz Bahadıroğlu hocamızı da bu anlamda ilçemizde misafir etmekten dolayı mutluyuz.” dedi.

BAHADIROĞLU ADINA FİDAN
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, konferansın ardından Yavuz Bahadıroğlu’na adına dikilmiş fidanının belgesini takdim ederek, “Biz Atakum Belediyesi olarak ilçemizde ağırladığımız konuklarımız adına fidan dikiyoruz. Sizin de adınızı taşıyan fidanı toprakla buluşturduk” diye konuştu. Başkan Taşçı’ya teşekkür eden ve Atakum’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yavuz Bahadıroğlu daha sonra uzun kuyruklar oluşturan okuyucularının talebini kırmayarak kitaplarını imzaladı.