Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, "Okul Sütü" projesi kapsamında öğrencilere süt dağıttı. Yaman, il genelinde 64 bin öğrenciye pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtılacağını söyledi.

Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıkları tarafından ortak hazırlanan ve 2011 yılında uygulamaya koyulan "Okul Sütü" projesi, Balıkesir'de eğitim yılının ikinci döneminde tekrar başladı. Süt dağıtımı için Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe Vali Yaman, Vali Yardımcısı Selda Dural, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Nihat Ağan, İl Halk Sağlığı Müdürü Hakkı Özçoban ve Okul Sütü Komisyonu üyeleri katıldı. Atatürk İlkokulu'nu ziyaret eden Vali Yaman ve beraberindekiler, önce anasınıfı öğrencilerine olmak üzere süt dağıttı.

Okul sütlerinin, Bakanlar Kurulu kararı gereğince resmi ve özel anaokulu, anasınıfı ve bazı liselerin bünyesinde bulunan uygulama sınıfı öğrencileri ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine dağıtılacağı belirtildi. Projeden, 70 bin öğrenciden veli izni olan 64 bin 108'i faydalanacak. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri sınıf öğretmenleri nezaretinde, 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılacak.