Ankara’da yaşanan terör saldırısı Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybedenler Balıkesir’in Bandırma ilçesinde anıldı. CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün de katıldığı protestoda Emek ve Demokrasi Platformu KESK üyelerinin çoğunlukta olduğu grup, 'İnadına Barış' pankartı taşıdı. İnönü Caddesi üzerinden Sevgi Yolu’na oradan da Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen grup, saldırı lanetleyerek ölenler için saygı duruşunda bulundu. Terör saldırıları oturma eylemiyle protesto edildi.

Miting alanına kısa mesafede bırakılan bir çanta basın açıklamasının yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda panik yaşanmasına neden oldu. Güvenlik güçleri şüpheli çantanın etrafında güvenlik önlemi aldı. Yapılan anonslar sonrasında çantanın Zehra Algan’a ait olduğu belirlendi. Basın açıklaması Emek ve Demokrasi Platformu adına Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanı Mustafa Kocataş tarafından yapıldı.

Kocataş, “Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde binlerce polisin gözü önündeki patlattılar. Bu katliamda onlarca kardeşimizi hayatını kaybetti. Yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Bu arkadaşlarımız barış şarkıları söylerken öldüler. Bedenleriyle savaşa karşı barışa siper oldular. Ölüme karşı yaşamı savunmak için yaşamlarını yitirdiler. Bedeli ne olursa olsun barış mücadelemizi ısrarla sürdüreceğiz. Tek ses, tek yürek haykırmak gerek. Savaşa hayır barış hemen şimdi.” dedi.