Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, siyasi iktidarın, toplumdaki kutuplaşma ve ayrımcılığı insanların birikimlerine kadar indirgemesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Siyasi iktidarın; bir yılı aşkındır Bank Asya'ya karşı sürdürdüğü kin, nefret, el koyma ve algı operasyonuna yeni yönetici atamasıyla sürdürdüğünü belirten Kurt, insanların alın teri ve el emeğinin karşılığı olan paralarını yatırdığı bir katılım bankacılığına yapılan bu hukuksuz girişimi kınadıklarını kaydetti. Bank Asya'ya yapılan hukuksuz girişimlerde imzası bulunanların eninde sonunda bağımsız yargı önüne çıkarak hesap vereceklerinin altını çizen Kurt, bir bankayı batırmaya yönelik her türlü açıklama ve girişimin anayasal suç olduğunu ifade etti.

Kurt, "Siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyen her kesime karşı savaş açmış durumda. Yok etmek istiyor. Bunu bir bankaya kadar indirgemesi ülkemizin geldiği nokta açısından ürpertici bir durum. Bank Asya'ya yönelik her türlü algı grişimini kınıyoruz. Herkes insanların alın teriyle kazandığı birikimlerine saygı duymak zorunda. Ben bu bankayı sevmiyorum, batırmak istiyorum diyerek bir banka batırılamaz." diye konuştu.