Divriği Kültür Derneği tarafından birlik, kardeşlik, dayanışma ve eğitime destek yemeği düzenlendi. Sürmeli Otel’de düzenlenen geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Başar Bal ve meclis üyeleri ile birlikte katıldı. CHP Milletvekili aday adaylarının da katıldığı gecede, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Divriğililerin yanındaydı.

Dayanışma gecesi Divriği Kültür Derneği Semah Ekibi’nin gösterileriyle başladı. Semahların dönüldüğü, türkülerin söylendiği gecede konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Hemşeri derneklerine önem veriyorum. Çünkü bu dernekler gelenek, göreneklerimizin yaşatılmasına, ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunmasına ciddi katkılar yapıyorlar” diye konuştu.

Divriği Derneği’nin Ankara’daki dernekler arasında en faal dernek olduğunu da sözlerine ekleyen Yaşar, "Çok güzel işler yapıyorsunuz. Bu ülkenin değerlerine, bölünmez bütünlüğüne, bizi biz yapan değerlere sahip çıkıyorsunuz. Onun için sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyorum. Geceniz sevgi gecesi, geceniz barış gecesi olsun." dedi.
Gecenin sonunda Divriği Kültür Derneği Başkanı Metin Aktan bugüne kadar ki desteklerinden dolayı Başkan Yaşar’a plaket verdi.