Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadına karşı uygulanan şiddetin her geçen gün arttığını, yapılan istatistiklerde kadının sosyal yaşamdan uzaklaştığına vurgu yaparak bunun bir tesadüf olmadığını söyledi.

Seyhan Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü'nü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı. Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Başkan Zeydan Karalar, eşi Nuray Karalar ile birlikte katıldı. Etkinlikler öncesi Başkan Karalar eşi ile birlikte Cansu Çelikol ve Adana Ressamlar Derneği'nin düzenlediği 'Kadın' temalı karma resim sergilerini gezdi...

'KADINLAR SOSYAL YAŞAMDAN UZAKLAŞTIRILIYOR'

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yapılan istatistiklerde 2002 yılından günümüze gelene kadar kadının sosyal yaşamdan uzaklaştığını bunun ise bir tesadüf olmadığını söyledi Başkan Karalar, "Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü... Bugünün anlamı çok büyük. Gelinen süreçte ülkemizin kalkınmasında büyük emeği olan, aydınlık yüzümüz kadınlarımız sosyal yaşantıdan uzaklaştırılmak isteniyor. Yapılan istatistiklerde 2002 yılında bu yana kadın yönetici sayısında hızlı bir azalış var. Bu bir tesadüf değildir. Kadınlarımız sosyal yaşamdan uzaklaştırılmak isteniyor." ifadelerine yer verdi.

KADINA ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kadına uygulanan şiddetin her geçen gün arttığına vurgu yapan Seyhan Belediye Başkan Zeydan Karalar, "Hangi ülkede kadına değer veriliyorsa o ülke ileri ülkedir. Hangi ülkede kadına değer verilmiyorsa, şiddet varsa o ülke geri kalmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme seçilme hakkı vererek bu işe başladı. Aslında burada kadına sadece oy verme ve seçilme hakkı verilmiyor. Kadına; sosyal halatta, siyasi hayatta, var olma hakkı veriyor. Ne yazık ki gelinen süreçte kadına şiddet yüzde 1400 artmıştır." şeklinde konuştu.