Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Sokak hayvanlarıyla ilgili gönüllü kuruluşlar ve kendi ekiplerimiz eliyle ihtiyaç duyulan her konuda yardım yapıyoruz. Bu anlamda Seyhan hayvan sever bir belediyedir.” dedi.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık ve bir grup hayvan severi ağırlayan Belediye Başkanı Karalar, sokak hayvanları konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘Kimin neye ihtiyacı varsa Seyhan Belediyesi orada’ diyen Başkan Karalar, şunları söyledi: “2014 yılından başlayarak gönüllü derneklerle yapılan ortak çalışmalar sonucu öncelikle 300 torba kuru mama dağıtımı yapıldı. Belediyemiz tarafından haftanın beş günü sekiz noktada ortalama her hafta 400 kilogram yemek ve 75 kasa tavuk kırıntısı dağıtımı gerçekleştirildi. Bu yardım düzenli olarak devam ediyor. Hayvan sevenlerin muhtelif gıdaların dağıtımına yardım yönündeki taleplerinde düzenli olarak araç ve eleman desteği sunulmaktadır. Bugün başlayacak yeni yardım uygulamamızdaysa her ay 60 torba kedi, 40 torba köpek maması olmak üzere toplam 100 torba kuru mama yardımı yapılıyor. Bundan böyle bu yardımımız her ay düzenli olarak devam edecektir.”