Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Sur ilçesindeki Hasırlı Mahallesi’nde kadınlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.


Kışanak, Diyarbakır Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (DİKASUM) Hasırlı Şubesi’ni ziyaret ederek kadınlarla bir araya geldi. Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Acer ve DİKASUM Hasırlı Şubesi çalışanlarının da katıldığı ziyarette, kadınlar evde hazırladıkları yiyecekleri DİKASUM’a getirerek Kışanak’la birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltıda Kışanak, DİKASUM Hasırlı Şubesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında çalışanlardan bilgi aldı, ardından kadınların sorunlarını dinledi. Kadınlar belediyeden temizlik, pazar yerinin kurulması ve Çifte Havuzlar Mezarlığı’nın yolunun yapılmasını talep etti.

Talepler üzerine konuşan Kışanak, temizlik konusunda herkesin üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini bildirdi. Belediye olarak yüzlerce araç ve 800 personelle temizlik çalışması yürüttüklerini kaydeden Kışanak, bunun dışında herkesin daha temiz bir kent için duyarlı davranması gerektiğini bildirdi. Pazar yeri konusunda çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Kışanak, Bağlar Belediyesi’nin kurduğu ve kadınların çalıştığı Jiyan Semt Pazarı’nın bir örneğinin Hasırlı Mahallesi’nde kurabileceklerini söyledi. Pazarda çalışacak kadınların iş deneyimi için Jiyan Semt Pazar’ında bir süre kalabileceğini belirten Kışanak, “Sizler kendi aranızda çalışacak kadınları belirleyin. Bizlerde pazarın kurulması için çalışma başlatalım.” dedi. Çifte Havuzlar Mezarlığı yolunu bizzat gidip inceleyeceğini söyleyen Kışanak, bu incelemeden sonra gerekli çalışmaları başlatacaklarının sözünü verdi. DİKASUM Hasırlı Şubesi’nde daha önce Cam Atölyesi olarak kullanılan boş odanın da değerlendirileceğini dile getiren Kışanak, “Alan daha önce atölye olarak değerlendirilmiş. Bizlerde o boş alanı çocuklar için değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu. Mahalle kültürünün yavaş yavaş yok olduğuna dikkat çeken Kışanak, kaybolan mahalle kültürüyle komşuluk ve dayanışmanın da yitip gittiğini vurguladı. Kışanak, kadınlardan mahallelerine sahip çıkmalarını istedi.