Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan’da muhtarlarla bir araya geldi. Ceyhan’ın her noktasına Adana Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet götürdüklerini kaydeden Başkan Sözlü, önümüzdeki dönemde çalışmaların ilçenin ihtiyaçlarına göre yoğunlaşacağını duyurdu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Öğretmenevi’nde muhtarlarla bir araya geldi. Hiç bir dönem iktidar nimetleriyle belediye başkanlığı yapmadığını söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, şu ifadeleri kullandı: “15 yıl belediye başkanlığınızı yaptım ve Ceyhan Belediye Başkanlığı referansı ile de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Bugün bu sıfatla karşınızdayım. 1 buçuk yıllık süreyi geride bıraktım. Ceyhan’da olduğu gibi Adana’da da iktidar nimetleriyle değil muhalefet olmanın külfetiyle çalışan bir kardeşinizim. Ama takdir edersiniz ki hiç bir zaman mazeretlerin arkasına sığınmadım, mazeret üretmedim. Haksızlıklara da uğradım fakat yine yılmadım. Benim, ‘Muhalefetin belediye başkanıyım, hükümet destek vermiyor’ dediğimi duymadınız. En son dönemde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, Çeyhan’da da iktidar nimetlerinden yararlanacaklarını söyleyenlerin kazandığı bir dönem oldu. İktidar nimetinden bahsedip, Ceyhan’a da hiç bir şey alamayanlar ve Ceyhan’a bir şey vermeyenlerin dönemini yaşıyor Ceyhan.”

OY HESABIYLA DEĞİL, HALK İÇİN HİZMET

Ceyhan’da oy hesabıyla değil, halka hizmet için çalıştıklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şunun altını bir kez daha çizmek istiyorum ki; Ceyhan’da bize kimin oy verip vermediğiyle ilgili bir takıntımız kesinlikle olmaz. Ceyhan’dan yetişen, Ceyhan refaranslı bir belediye başkanı olarak elbette hiç bir şey beni Ceyhan’ın verdiği destek kadar mutlu etmez. Ama Ceyhan’da ve diğer ilçelerde ya da Adana’nın merkezinde, kimin bize oy verip vermediğiyle ilgili, kısır ve az gelişmiş beyinlerin yapacağı bir hesabın içinde asla olmadım ve olmayacağım. Çağdaş Demokrasi, seçimleri bir uzlaşma modeli olarak tarif ediyor. En fazla oyu alan seçilir ve hizmete devam eder. Hizmet insana, yöreye yapılır.”

Başkan Hüseyin Sözlü daha sonra muhtarlardan gelen soruları cevapladı, hizmet taleplerini aldı. Samimi bir atmosferde geçen soru cevap bölümünde Başkan Hüseyin Sözlü, karış karış bildiği Ceyhan’ın köyleriyle ilgili hizmet taleplerine cevap verdi.