Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, 2014 polis istatistik raporunu açıkladı. Bakan Herrmann, Almanya'da suç oranı en düşük ve suçları aydınlatma oranı en yüksek eyalet olduklarını söyledi.

Herrmann, eyalette 100 bin kişiye 5 bin 164 kriminal vaka düştüğünü açıkladı. Bunun yanında Bavyeralı polislerin, kriminal olayların yüzde 64'ünü aydınlattığını belirten muhafazakar bakan, ülke genelinde kriminal olayların sadece yarısının aydınlatıldığını belirtti.

Genel olarak işlenen suçların oranının yüzde 2,5 artarak 650 bini aştığını belirten Bakan Herrmann, bu durumun da artan mülteci sayısından kaynaklandığını belirtti. Alman bakan, oturum yasalarının geçen yıl yaklaşık kat artışla 43 bin kez ihlal edildiğini ifade etti. İşlenen suçlar arasında hırsızlık olaylarının 194 bin ile başı çektiği belirtildi.

Son yıllarda şiddet içerikli suçlarda ciddi düşüş gözlemlendiğini anlatan bakan Herrmann, 2014'de 19 bin 229 şiddet suçu kaydedildiğini belirtti. İnternet üzerinden işlenen suçların da geçen yıl yüzde 12 düşüşle 21 bin 261 olarak gerçekleştiğini belirten siyasi, bundan dolayı 15 milyon Euro’luk maddi zarar oluştuğunu sözlerine ekledi.