BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, 7 Haziran seçimlerinin ülkenin geleceği açısından kader seçimi olacağını söyledi. Çayır, "Ülke, demokrasi rayından çıkarılarak tek adam devletine savruluyor, iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde demokratik cumhuriyete elveda, polis ve parti devletine merhaba denilecek." dedi.

Çayır, parti binasında yaptığı açıklamada, BBP olarak milletin değerlerini ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü son nefeslerine kadar savunmaya devam edeceklerini kaydetti. Siyasi iktidarın; İtalyan Mussolini, Lenin ve Almanya'da Hitler döneminde olduğu gibi kendi suç ve kabahatlerini örtbas etmek için hayali düşman oluşturarak, ülkede korku imparatorluğu kurduklarını belirten Çayır; iktidarın, hayali düşmanının paralel yapı yalanı olduğunu söyledi.

İktidarın, 17-25 Aralık'ta ortaya saçılan yolsuzluk ve hırsızlığı örtme adına 15 aydır sürekli paralel yapı yalanıyla kin, nefret, ötekileştirme ve kamuoyunu yanıltmaya bağlı algı operasyonu yaptığını belirten Çayır, ülkeyi yönetenlerin paralel yapı yalanıyla bir tek Avrupalı parlamenterleri ikna edememelerinin 'paralel devlet yalanında kral çıplak olduğunu' dünya alemin bildiğini ifade etti.

Siyasi iktidarın; kendi ayıplarını, suçlarını ve hukuksuzluklarını örtmek için algı operasyonlarıyla toplumun bir kesimini hedef göstererek kin ve nefret ortamı oluşturulmasının anayasal suç olduğunun altını çizen Çayır, "Bu iktidar ömrünü tamamlamıştır. Ülkemizde yönetilememe krizi var. Çift başlı başbakan var. Mutfakta yangın var. Paramız 15 ay içinde uluslararası para birimleri karşısında yüzde 29 değer kaybetti. Dolar 3 bin lira sınırına yaklaşıyor. İnsanlar, geleceklerinden endişeli. İnsanlar, eğitim ve sağlık giderlerini bir yana bırakarak hayatta nasıl kalırım endişesini taşımaya başlamıştır. Bu iktidar, yalanlarla ülkeyi yönetmeyi zannediyorsa yanılıyor. Paralel yapı yalanı, bu iktidarın, toplumda algı oluşturmaya yönelik uydurduğu yalandır. Siyasi iktidar, paralel yapı yalanıyla toplum mühendisliği yapıyor. Avrupa Birliği, iktidarın paralel yapı yalanlarına inanmadığı için hükümete sürekli uyarıda bulunuyor. İktidar, ömrünü tamamlamıştır. 7 Haziran'da da seçmen bunu sandıkta tasdikleyerek gösterecektir." diye konuştu.