Yirmi gündür yapılmayan içme suyu borusundaki arızayı, Manavgat Belediyesi'nin Ramazan Bayramı'nda vatandaşlar mağdur olmaması için onaracağı gün Antalya Su ve Atık Su İdaresi Müdürlüğü(ASAT) ekibinin gelmesi tepki çekti.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Manavgat Köprüsü altında Çetin Kitapevi önünde içme suyu borularından meydana gelen arıza, ASAT tarafından yapılmadığı için 20 gündür su boşa akıyordu. İçme suyu borusunun yapılmaması ve kitapevi önünde biriken su, vatandaşların şikayetleri üzerine Manavgat Belediyesi Ramazan Bayramı'nda muhtemel sıkıntılar yaşanmaması için çalışma yapma kararı aldı.
Belediye ekiplerinin çalışma yapacağı gün ASAT, 20 gündür sonra arızanın olduğu yere gelmesi tepki çekti.

Manavgat Belediyesi Altyapı ve Su Arıza Yapımı Sorumlusu Tarık Şen, bayram öncesi su arızasının olduğu yerde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için olay yerinde çalışma başlattıklarını söyledi. Olay yerinde çalışmaya başlayacakları sırada ASAT ekiplerinin geldiğini belirten Şen, "Bölgede sürekli su akması üzerine vatandaşların bayramda sıkıntı yaşamaması için olay yerinde çalışma yapmaya karar verdik. Çalışmaya başlayınca da ASAT ekipleri bölgeye gelerek çalışma yapmaya başladı." diye konuştu.

Kitapevi sahibi Devrim Kök, içme suyu arızasıyla ilgili 20 gün içinde ASAT'a 4 defa başvuruda bulunduğunu söyledi. 20 gün içinde tamir edilmediği için tonlarca suyun boşu boşuna ırmağa aktığını belirten Çetin, "İçme suyu borusu 20 gün içinde 4 defa başvuruda bulunmamıza karşı sorumlu ASAT tarafından yapılmadı. 20 gündür mağduriyet yaşıyoruz. Yaşadığımız mağduriyeti Belediye Başkanımız Şükrü Sözen gelerek yerinde gördü. İçme suyu arızalarında sorumluluğun ASAT'ta olduğunu bayram süresince mağduriyet yaşanmaması için bölgeye Manavgat Belediyesi içme suyu arıza ekiplerini göndereceğini söyledi. Dediği gibi kısa sürede gönderdi. Manavgat Belediyesi içme suyu arıza ekipleri gelir gelmez peşinden 20 gündür gelmeyen ASAT ekibi geldi. Manavgat Belediyesi ekipleri bölgeye gelmeseydi ASAT'ın arızayı tamir etmeye geleceğini zannetmiyorum. 20 gündür kitapevimin önü sular içinde kaldı. Bir arıza 4 defa başvuru yapılmasına karşı 20 gün sonra yapılıyorsa Manavgatlının vay haline." diye konuştu.