Hatay’da 20 hektarlık alanda oluşturulan Bereket Ormanı’nda ilk fidanlar toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde devam eden Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan Bereket Ormanı için 81 ilde vali eşlerinin katılımı ile eş zamanlı tören düzenlendi. Antakya’nın Gülderen Mahallesi’ndeki törene Hatay Valisi Ercan Topaca’nın Eşi Sevim Topaca, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, daire müdürleri ve eşleri ile gaziler, huzurevi sakinleri, anaokulu öğrencileri, Hatay Polis MYO öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Sevim Topaca, 2012 yılı Ağustos ayınca çıkan orman yangınlarında Karlısu, Gülderen, Oğlakören, Dikmece, Üçgedik ve Alahan mahallelerinin üst kısmında bulanan alanda toplam 2 bin 295 hektarlık ormanlık alanın yok olduğunu hatırlattı. Topaca, “Hatay’ımızın ciğerlerinin yandığı bu yangın hepimizi derinden üzdü. Bu yüzden o tarihten itibaren çeşitli vesilelerle birçok kurum ve kuruluş farklı projeler ile fidan dikme çalışmaları yaptı. Antakya Orman Müdürlüğü de yanan bu alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yapmış ve 17 bin kilogram kızılçam tohumu ekilmiş. Bunun yananda 876 bin 800 adet kızılçam, 15 bin adet harnup, 10 bin adet ceviz, 5 bin adet badem ve 40 bin adet fıstık çamı fidanı olmak üzere toplam 70 bin gelir getirici tür ağaçlandırması ile 946 bin 800 adet fidan dikildi.” dedi.

Konuşmanın ardından Gülderen Mahallesi’nin üst tarafında bulunan Amanos Dağlarının eteklerindeki 20 hektarlık alana 10 bin defne ve fıstık çamı fidanı dikildi.