Berlin Senatosu’nun büyük ümit bağladığı ‘elektronik sınıf defteri‘ uygulaması sadece bir okulda yürürlükte.

Öğrencilerin okula gelmemesi durumunda anne-babalarını SMS yoluyla otomatik olarak haberdar etmeyi amaçlayan uygulamaya, diğer okullarda bilgi teknolojisine olan güven duygusunun az olması sebebiyle sadece Charlottenburg semtinde otomobil tekniği alanında eğitim veren bir ortaokulda bir okulda başvuruluyor.

Eğitim Müşaviri Mark Rackles (SPD), Korsanlar’ın soru önergesi üzerine yaptığı açıklamada, uygulamayı üç yıl önce on okulda deneme kararı aldıklarını, ancak sadece bir okulda bunun mümkün olduğunu söyledi.

Uygulamanın bu okulda işe yarayıp yaramadığını değerlendirmenin de zor olduğunu anlatan Rackes, okuldaki öğrencilerin çoğunun zaten reşit olduğunu söyledi. Bununla birlikte uygulamanın olumlu yankılarının olduğunu kaydeden müsteşar, gönderilen SMS’lerin öğrencilerin durumuyla yakından ilgilenildiği yönünde bir sinyal olarak algılandığını belirtti. Uygulamanın geleceği ile alakalı net bir bilgi vermekten kaçınan Rackes, ‘elektronik sınıf defteri’nin önümüzdeki eğitim yılında bir ilkokul ve bir orta dereceli okulda denemeyi düşündüklerini dile getirdi.