Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu son 1 ayda yaklaşık 55 kilo esrar maddesi ile birlikte bonzai, ecstasy ve metamfetamin gibi çeşitli nitelikte çok sayıda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini, ayrıca gümrük kaçağı sigara, cep telefonu ve kaçak akaryakıta el konulduğunu açıkladı.

Vali Düzgün, emniyet ve asayiş olaylarına ilişkin son 1 aya yönelik değerlendirmesinde, Kayserililerin huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla toplum destekli ve yardıma ihtiyaç duyan çocuklara yönelik projenin yürütüldüğünü belirterek, huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik emniyet tedbirlerinin de arttırıldığını ifade etti. Kentte, 15 Şubat - 15 Mart tarihleri arasında 39 ayrı olayda 55 kilo 129 gram kubar esrar, 6 kilo 225 gram toz esrar ile 400 gram metamfetamin gibi uyuşturucu maddelerin ele geçirildiğini kaydeden Vali Düzgün, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonların da etkili bir şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, yaklaşık 80 bin paket kaçak sigara ile bin 368 litre kaçak akaryakıtın ele geçirildiğini ve şüpheliler hakkında işlem yapılarak adli makamlara sevk edildiğini söyledi.

Vali Düzgün, trafik kazalarının önlenmesi ile can ve mal kaybının en aza indirilmesine yönelik çalışmaların ve denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü anlatarak, trafik alanındaki çalışmaları şöyle özetledi; “Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 191 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği son 1 ayda, 140 adet yaralamalı ve 270 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 410 adet trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 240 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 19 bin 164 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 6 bin 624 sürücümüze ceza yazılmıştır. Şehirlerarası karayollarımızda ise 18 bin 469 araç kontrol edilmiş ve 3 bin 314 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 60 trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşımız bulunmazken, yaralanan 84 vatandaşımızda çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir.”

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları da dile getiren Vali Düzgün, “Pencerem Kapım Güvenli Yapım Projesi” ile Kocasinan ve Melikgazi İlçelerinin değişik mahallelerinde uzman polisler tarafından, vatandaşlara broşür dağıtılarak hırsızlık konularında bilgilendirildiğini ifade etti. Vali Düzgün, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Öğrencilerimiz Geleceğimiz Projesi” kapsamında Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinde bulunan farklı okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik asayiş ve trafik konularında bilgilendirmeler yapıldığını da söyledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince özellikle gençlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme ve önleme faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Vali Düzgün, öğrencilerin terör örgütlerinin zararları hakkında bilgilendirmek amacıyla 7 lisede 958 öğrenciye “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konferansının gerçekleştirildiğini belirtti.

Vali Düzgün, Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan şahısların, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorladıkları ve eylemleri ile trafik güvenliğini tehlikeye düşürdükleri tespit edildiğinden bu şahıslara yönelik 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandığını da sözlerine ekledi.

Vali Düzgün, ilimizde huzur ve güvenli bir ortam sağlanması için başarılı çalışmalar yürüten Emniyet Teşkilatı mensupları ile duyarlılık gösterip polise yardımcı olan Kayserililere teşekkür etti.