Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bir süredir bazı basın-yayın organlarının aleyhinde kampana yürütüldüğünü söyledi. Çetin, “Ben onlara saygı duyuyorum. Elbette basın mensupları görevlerini yapacak, eleştirecekler. Ama atalarımızın bir lafı var; ‘yol kes, adam kaldır, vicdanı elden bırakma’ Ben bu arkadaşlarımıza vicdanı elden bırakmamalarını, halkı doğru bilgilendirmelerini istiyorum.” dedi. Vatandaşı galeyana getirecek şekilde yalan, yanlış bilgilerin habercilik olmadığını ifade eden Çetin, gazetecilerin de bir takım sorumluluklarının bulunduğuna dikkat çekti.

Muhtarlar, meclis üyeleri ve gazetecilerle ATOSEV’de bir araya gelen Soner Çetin, “Çukurova Belediyesi ağaç katliamı yapıyor” yönündeki iddialara, “Bir tane ağacın kesildiğini bana gösterin, belediye başkanlığından istifa ederim. Ama ispat edemezsiniz, biliyorum bunu. İspat edemezseniz siz gazeteciliği veya televizyonculuğu bırakacak mısınız? Bu kadar ciddi bir iddiada bulunuyorsanız, gereğini yerine getirmeniz lazım Bir ağacın kesildiğini ispat ederseniz, dişimle tırnağımla ulaştığım belediye başkanlığı makamını terk edeceğim, diyorum. Siz gazeteciliği bırakacak mısınız?” diye konuştu.

Yapımı devam eden ve tartışmalara neden olan Jurassic Parkı’nın sonuna kadar arkasında olduğunu anlatan Çetin, burası tamamlandığında Adana ekonomisine ciddi katkılar sunacağını söyledi. Yeşile ve çevreye salgılı bir belediye başkanı olduğunu ispatlamaya ihtiyacının olmadığını aktaran Çetin, 16 ayda toplam 32 park yaptığını açıkladı. Çetin, şunları söyledi: “O kadar çok park açtık ki bazı vicdanı az arkadaşlar da ‘park yapmaktan başka bir şey yapmıyor.’ dedi. Diğer taraftan kimileri çevreye zarar verdiğimizi ileri sürüyor. Onlar eleştirsinler; Biz Çukurova’yı daha yeşil, yaşanabilir ve çağdaş bir ilçe yapacağız. Sonu kadar da park yapımına devam edeceğiz. Bundan sonra daha güzel parklar yapacağız. Bırakın bir ağacın kesilmesini, en az 250 ağacı daha Jurassic Parkın yer aldığı Doğal Park 2’ye dikeceğiz. Bir santim betona izin vermeyeceğiz, çocuklar için ayrıca masal park yapacağız, parklarımızı hem canlandırıyor hem de yeşilini çoğaltıyoruz. Engelliler Parkı’nda görme engelli kardeşlerimizin rahatça kitap okuyabileceği özel bir kütüphaneleri olacak. Almanya, Tunus ve Vietnam temalı parklar yapacağız; Türkiye’nin en güzel Su Oyunları Parkını (Aqualand) Çukurova’ya yapacağız. Bütün parkları belediye personeli tarafından yaptık; hiç birini ihaleye çıkarmadık. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmamız gerekiyordu.”

Konuşmalardan sonra Soner Çetin diğer katılımcılarla birlikte köyler, şehitler, engelliler ve Japon Kishi Ryoichi adına yapılan dört parkı hizmete açtı. Çetin, Japon Mühendis Kishi Ryoichi Parkı’nın açılışında ise “Birçok kişinin, ‘intihar etmesi gerekir’ demiyorum ama ölümle sonuçlanmadığı halde köprü halatlarının kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon Mühendis Kishi Ryoichi’nin görev ve sorumluluk bilinci karşısında saygı duyması gerekir.” şeklinde konuştu.