Muğla'nın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçede faaliyet gösteren dolmuş kooperatifi yöneticileriyle biraraya geldi. Toplantıya, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı başta olmak üzere 17 kooperatif başkanı katıldı. Bodrum yarımadası genelinde yaklaşık 600 şoför esnafını temsil eden kooperatif başkanlarına, Büyükşehir Kanunu kapsamında birçok konunun Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini hatırlatan Kocadon, "Burada asıl olan, vatandaşı mağdur etmemek." dedi.

Bodrum genelinde en çok şikâyetin toplu taşımayla ilgili geldiği vurgulayan Başkan Kocadon, "Geçmişte yaptığınız hataları düzeltmeniz gerekir. Taşımacılıktan şikâyet eden vatandaşlarımızın gönlünü almalıyız. Yapılanlar geçmişte kaldı ve artık yarına, geleceğe bakmalıyız. Tüm şoför esnafım, kendi içinde beraberce hareket etmeli. Büyükşehir Yasası'nda ulaşımla ilgili mevzuatta yazdığı gibi Muğla Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Bodrum'da da toplu taşıma yapabilir. Büyükşehir araçlarını Bodrum'a getirdi diye kavga etmenin, gürültü çıkarmanın hiçbir anlamı yok. Karşılıklı konuşarak belli bir noktada karara varabilmeliyiz. Büyükşehir isterse toplu taşımacılığı kendisi yapar, isterse ihaleyle yapar. Şoför esnafı olarak ise sizlerin birarada, toplu taşımayla ilgili mantıklı tekliflerde bulunmanız gerekir. Daha önce verdiğim demeçlerde söylediğim gibi Bodrum'un rengi, diğer ilçelere göre farklı. Büyük otobüsler, Bodrum'a özgü yapıya uymuyor. Biz bu teklifleri sunarken sizlerin de geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarıp hangi konularda hata yaptığınızı bulup düzeltmeniz gerekir. Bodrum yarımadasında toplu taşımacılık hizmetinden yararlanan vatandaşlarımızın hangi konularda şikâyetleri olduğunu sizler az çok biliyorsunuz. Geçmişte yaşananları unutup yeni bir döneme girmeniz lazım. Fiyat konusuna, gece kontak kapatma saatinize, giyiminiz ve vatandaşla diyaloğunuza, 'orada inemezsin, burada binemezsin' konusuna bir çekidüzen getirmelisiniz. Sizler de bu konuları ciddi bir şekilde ele almalısınız." dedi.

Oda Başkanı Kablı ise, "Minibüs kooperatifleri, şoför esnafı ve oda olarak Büyükşehir'in taşımacılığına karşı değiliz. Bodrum yarımadasında bulunan 17 minibüs kooperatifi yöneticileriyle biraraya geldik, kendi içimizdeki yanlışlıkları masaya yatırdık. Vatandaşlarımızın şikâyet ettikleri, ulaşımda sıkıntı yaşadıkları konuları düzeltmemiz gerektiğini konuştuk. Önümüzdeki günlerde şoför arkadaşlarımız için bir eğitim programı da başlayacak. Biz Muğla'ya teklif götüreceksek, kendimize de bir çekidüzen vermeliyiz." ifadelerini kullandı.