Yenimahalle Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde inşaatına başladığı ve merhum Başbakan Bülent Ecevit’in adını taşıyan Yüzme Havuzu ve sosyal Tesisi, hızla yükselmeye devam ediyor. Büyük ölçüde tamamlanan tesiste incelemelerde bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bu tesisin adına yakışır şekilde olması için büyük uğraş veriyoruz” dedi.
Yenimahalle Belediyesi, ilçenin dört bir köşesini devasa yatırımlarla donatmaya devam ediyor. İlçeye değer katan yatırımların bir başkası Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde hayata geçiyor. Kaba inşaatı tamamlanan ve yakın zamanda hizmete açılacak olan tesis, Batıkent Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi’nin tip projesi olarak tasarlandı.

7’DEN 70’E HERKESİ KUCAKLAYACAK

5 bin metrekare alanda yükselen tesiste yüzme havuzu, eğitim havuzu, sauna, güneşlenme terası ve fitness salonu yer alacak. Bölgeye ayrı bir güzellik katacak olan Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi’nin kapıları, 7’den 70’e herkese açık olacak.
Yüzme bilmeyenler, uzman hocalar eşliğinde yüzme öğrenirken, mahalle sakinleri aynı zamanda spor yaparak zinde ve fit kalacak. Mahalle sakinlerinin sosyalleşmesine katkı sağlayacak olan tesiste, koyu sohbetlere ev sahipliği yapacak bir kafeterya ve vitamin bar da yer alacak.
Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in ismini taşıyan tesisin adına yakışır şekilde olması için her ayrıntıyı düşündüklerini ifade eden Yaşar, “Ülkemize hizmet etmiş önemli şahsiyetlerin isimlerini ilçemizde yaşatmaya devam edeceğiz. Bu tesisimizde halk adamı olan, dürüst ve ilkeli duruşuyla her kesimin hayranlığını ve takdirini kazanmış Karaoğlan’ı o çok sevdiği halkıyla buluşturacağız” dedi.