Belçika eski Başbakanı Elio Di Rupo, aralarında Özel Burç ve Samanyolu Lisesi gibi Türkiye’nin en başarılı okullarının öğrencilerinden oluşan heyeti 2015 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Mons şehrinde kabul etti. Rupo, Türk öğrencilerini ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

Başta Özel Burç Okulları olmak üzere, Özel Samanyolu Lisesi gibi Türkiye’nin en başarılı okullarının öğrencilerinin yer aldığı heyet Belçika’ya gitti. Türk öğrencileri burada Belçika eski Başbakanı ve Mons Belediye Başkanı Elio Di Rupo, 2015 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Mons şehrinde karşıladı.

Geçen yıl Belçika Başbakanlığı görevini yürüttüğünü ve bu görevini tamamladıktan sonra bu yıl Mons Belediye Başkanlığı görevine başladığını belirten Rupo, Türk öğrencileri Avrupa Kültür Başkenti seçilen Mons’da ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti. Mons şehrinin sahip olduğu doğal güzellikleri ve tarihi değerleri anlatan Rupo, “Zengin bir tarihe ve mimarlık mirasına sahip olan şehrimize hoş geldiniz, iyi ki geldiniz. Şehrimiz 2002 yılından bu yana içinde yer aldığınız Valon Bölgesi’nin kültürel başkenti olup, bu yıl da Avrupa’nın kültür başkenti seçilmiştir.” dedi.

Özel Burç Okulları öğrencileri ise Belçika eski Başbakanı Rupo’nun kendilerine göstermiş olduğunu ilgiye teşekkür ederek, Mons şehrini çok beğendiklerini söyledi. Mons şehrinde Belçika’nın yanı sıra Fransa’ya ait tarihi değerleri yerinde inceleme ve öğrenme fırsatı yakaladıklarını belirten Burçlu öğrenciler, gerçekleştirmiş oldukları ziyaretin kendileri için çok yararlı ve faydalı olduğunu ifade etti.