Burdur'un ilk ve tek özel okulu olan Özel Alpaslan Ali Can Koleji, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir ve resim yarışmalarındaki başarısıyla dikkati çekti.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı çerçevesinde Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen şiir yarışmasında Alpaslan Ali Can Koleji 7.sınıf öğrencisi İrem Bedur il birincisi oldu. Yarışmalardan sonra Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu’nda bir ödül töreni düzenledi. Törende Alpaslan Ali Can Koleji öğrencisi İrem Bedur’a ödülünü CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan verirken aynı okuldan yarışmada üçüncü olan Firdevs Çetin'in ödülünü ise Burdur Valisi Hasan Kürklü verdi.
Ödül töreninde, geçtiğimiz hafta kutlanan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de bir yarışma düzenlemiş, düzenlenen şiir yarışmasında da Alpaslan Ali Can Koleji 7.sınıf öğrencisi İrem Bedur Burdur ikincisi olmuştu. Öğrenci İrem Bedur’un ödülünü ise AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik verdi. Aynı hafta kapsamında yapılan resim dalındaki yarışmalarda ise Burdur üçüncüsü olan okulun 4. sınıf öğrencisi Ayşe Berra Akalın ise ödülünü Vali Hasan Kürklü'nün elinden aldı. Aynı okulun 7.sınıf öğrencilerinden Salih Yılmazcan da düzenlenen satranç turnuvalarında ikincilik derecesi elde etti.
Elde edilen başarılarla ilgili öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür eden Özel Alpaslan Ali Can Koleji İlköğretim Okul Müdürü Aydın Demirci, “Başarılarımızn tesadüf olmadığı değişik kategorilerde öğrencilerimizin derece yapmalarının göstergesidir. Kolej olarak öğrencilerimizi sadece ders olarak değil, sosyal ve kültürel yönden de hayata hazırlıyoruz.” diye konuştu.