Bursa’nın Mudanya ilçesinde, yaklaşık 6 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve ihalesi iki defa iptal edilen "İskele-Mütareke Binası Arası Kentsel Tasarım ve Rekreasyon" projesinde inşaata başlandı. 20 milyon 225 bin liraya mal olacak işi 15 milyon 302 bin liraya alan Hidrolik İnşaat A.Ş., Mütareke sahilinde kurduğu şantiyenin ardından kordonboyuna getirdiği iş makineleriyle çalışmalara geçti.

Sözleşme süresi 360 gün olan çalışmalarda öncelikle Mudanya Belediyesi’nin çocuk parkları, banklar ve kamelyalar kaldırıldı. Kordonboyundaki yıkımlarda zemin beton kırım ve sökümlerini sürdüren yüklenici firma, kısmen fore kazık ve dolgularla yapılacak sahili, yeni yıla yetiştirmeyi taahhüt etti. Bu arada proje kapsamında Mudanya Belediyesi tarafından krulan çay bahçelerinin de hafta başında kaldırılacağı öğrenildi.

120 GÜN GECİKMİŞTİ

Mudanya sahilini baştan aşağıya yenileyecek projenin, Mudanya İskelesi ile Mütareke Binası arasındaki şehir tasarım ve rekreasyon inşaatı yapım işi, 14 Nisan 2014 tarihindeki ihale ardından, katılan firmaların Kamu İhale Kurumu (KİK)’na yaptıkları itirazlarla 120 gün gecikmişti. 2014 Ekim ayında şantiye alanını kurarak iş makinesini getiren İzmirli firma, KİK’un itirazları reddetmesi üzerine geri çekmişti.