Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Kale eteğinde bir proje kapsamında yıktığı Yakubiye Mahallesi moloz enkazı nedeniyle çocuklar için tehlike saçıyor. Aylardır yıkılan evlerin molozları arasında yaşam sürdüren mahalleli, isyanlarda. Yıkım sonrası oluşan uçurumlar için ise tehlike arz ediyor.

Seçim öncesi partinin kapı kapı dolaştığını ancak şimdi moloz yığınları arasında terk ettiklerini dile getiren Sabiha Aslan, “ Aylar önce yıkıp gittiler. Buralar moloz yığını, kim moloz yığınları arasında yaşamak ister. Başbakanımız çocuklarını moloz yığınları arasına terk ediyorsa bizde bu duruma razıyız. Çocuklarımız park yerine molozlar arasında oynuyor.” dedi.

Belediye yetkilileri ile yaptıkları görüşmede ödenek sıkıntısı nedeniyle yıkımın durduğunu bilgisini aldığını aktaran Sabiha Aslan, “Ödenek yoksa neden başladı. Ödeneği olmayan proje başlatılır mı? Devlet 370 evi yıkamıyorsa devlet olmaktan çıksın.” diye konuştu.

Medine Demir isimli kadın da, “Bu mahallenin çocukları çocuk değil mi? Çocukları yanı başımızdaki bakkala bile gönderemiyoruz. Her taraf uçurum olmuş. Bu uçurumdan bir çocuk düşse neredeyse yaşaması imkansız hale gelir. Her gün taşların arasında koca koca fareler çıkıyor. Pislik, hastalık saçıyor. Çocuklarımızın hastalanmasını istemiyoruz. 5 ayda yıkımı bitirmeleri bekleniyordu, bir yılı geçti henüz çok az bir kısmını yıkmışlar. Kenar mahalle olduğumuz için bizi dikkate almıyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Fatma Çiğdem isimli mahalleli ise 7 Haziran genel seçimleri için boykot çağrısında bulundu. Seçim öncesi kapı kapı dolaşıldığını dile getiren Çiğdem, kısa sürede molozların temizlenmemesi durumunda seçimlerde oy kullanmayacaklarını söyledi.

İstimlak bedeli ödenmediği için evinden çıkmayan İbrahim Demir ise evinin yanındaki evlerin yıkımı sırasında evinin çatladığını, başlarına yıkılmasından korktuklarını söyledi. Evinin yıkılması durumunda belediye yetkililerini mahkemeye vereceğini belirten Demir, “ 125 bin liraya evimi istimlak ettiler. Ancak ‘para yok’ diyerek paramı ödemediler. Bende paramı almadan çıkmayacağım. Bu sefer etrafımdaki evleri yıktılar, bu sırada evimde çatlaklar oluştu. Evin başımıza yıkılmasından korkuyorum. Evime zarar gelirse bunları hapse attırırım.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.
Bu arada yaşamın sürdüğü mahalle savaş alanlarını aratmadığı gözlendi.