Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından, projelerin daha etkin hazırlanarak, ulusal ve uluslararası fon ve hibelerden daha fazla yararlanılması amacıyla ’Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’ veriliyor.
Altın Koza, Mimar Sinan SODES Gençlik Merkezi ve Sabancı Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde verilmeye başlanan eğitimler 13 Şubat tarihine kadar sürecek. Uzmanlarca verilen eğitimlere Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik personelinden oluşan 120 kişi katılıyor. Eğitime katılanlarda, en az ön lisans mezunu olma şartı aranıyor ve yabancı dil bilenler, görevinde 10 yılı geçmemiş olanlar, proje deneyimi veya eğitimi alanlar, proje faaliyetlerinde gönüllü olanlar ve araştırma becerileri ile bilgisayar okur-yazarlığı bulunanlar tercih ediliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı AB Dış İlişkiler Müdürü Sait Altıparmak, söz konusu eğitimle, ulusal ve uluslararası hibe ve fon kaynaklarından daha fazla yararlanmayı hedeflediklerini belirtti.
Sait Altıparmak, ‘’Eğitim alacak personel, şehrimizde aslında hepimize ait olan kamu desteği ile uygulanacak projelerin, en uygun şekilde hazırlanması ve yürütülmesiyle, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlayacaktır. Bütçesi ne şekilde olursa olsun artık tüm kamu kurumları ve yerel yönetimler gerçekleştirecekleri hizmet ve yatırımları herhangi bir şekilde projelendirmek ve bu projelerle bütçeleri dışındaki hibe ve fon kaynaklarından yararlanmak zorundadırlar. Çünkü tüm ulusal ve uluslararası kaynaklar, proje temelli dağıtılmaktadır. Bu kursu alanların da çalıştıkları birimler ve bu birimlerde verilen hizmetlerle alakalı projeler hazırlayarak, hem belediyemize hem de yaşadığımız şehre katkı sunmaları mümkündür. Proje hazırlamak ve yürütmek aynı zamanda kişisel gelişimin üst noktası ve kişinin kendini gerçekleştirmesidir.” dedi.