Muş Belediyesi ekiplerinin, Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi bahçesindeki çam ağaçlarını budaması tepkilere neden oldu.

Muş Belediyesi ekipleri, bahçelerindeki kargalardan şikayetçi olan Sosyal Bilimler Fakültesi yönetimine yardım etmek istedi. Ekipler bahçedeki ağaçları budadı, fakat akasya ağacının yerine çam ağacını budayan ekiplere, TEMA VAKFI Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Hava sıcaklıklarının artmasının ardından yüzlerce karga İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi bahçesini mesken tuttu. Yüzlerce karganın aynı bahçede olması hem ses hem de çevrenin kirlenmesine neden oldu. Bu durumdan memnun olmayan üniversite yönetimi, bahçedeki ağaçların budanması için belediye ekiplerinden yardım istedi. Belediye ekipleri de kargaların bahçede bulunan ağaçlardaki yuvalara yumurta bırakmadan önce ağaçları budama kararı aldı. Park Bahçe Müdürlüğü, itfaiyeden de araç desteği alarak Sosyal Bilimler Fakültesi bahçesinde budama çalışması başlattı. Akasya ağaçlarını budaması gereken ekipler 50 yıllık çam ağacını da kel bıraktı.

BELEDİYE BAŞKANI ASYA KESİME MÜDAHALE ETTİ

Belediye Başkanı Feyat Asya'nın durumu haber almasının ardından, belediye ekipleri diğer çam ağaçlarına yönelmeden budama işlemine müdahale edildi. Belediye Başkanı Feyat Asya, "Arkadaşlar yanlışlıkla bahçede bulunan çam ağacını da budamışlar. Olayı haber alır almaz gerekli talimatı verdim ve budamayı durdurduk." dedi.

Belediyenin yaptığı hatalı budamaya en büyük tepkiyi ise vatandaşlar gösterdi. Vatandaşlar, kargaları bahçeden kovmak için budama yerine başka çalışmalar yapılabileceğini dile getirdiler.