Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, askeri erkan, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlar, öğrenciler, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin anıta sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen yaptı. Demirdüyen, "Çanakkale, kahramanlığın ve cesaretin yüzüncü yılı. Yüreğimizi yakan yüz binlerce şehit verdiğimiz, yedi düvele karşı durduğumuz, Çanakkale'yi geçilmez yaptığımız, emperyalist ülkelere geçit vermediğimiz, denizde, karada her türlü silaha karşı çelik göğsümüzü siper ettiğimiz, kasaturalarla mevziler kazdığımız, ellerimizi kürek yaptığımız, oluk oluk kan akıttığımız, kınalı kuzuların korkusuzca ölüme koştuğu o büyük zaferin derin acılarını, burukluğunu içimizde yaşıyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından tören sona erdi. Tören sonrası Atatürk Anıtı arkasında bulunan şehitler anıtına protokol, şehit ve gazi aileleri ile katılımcılar tarafından karanfil bırakıldı.