Çankırı'da Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Süt Sığırcılığı Projesi’ sürüyor. Proje kapsamında, 5 aileye, bir yıllık sigortaları yapılmış şekilde 10 adet simental damızlık gebe düve ücretini 2 yıl ödemesiz 8 yılda ödemek şartıyla dağıtıldı. Ayrıca bu çiftçilere 16,5 ton süt yemi ve 2 ton buzağı yemi dağıtıldı. ‘Koyunculuk Projesi’ kapsamında ise, 3 aileye 57 adet koyun ve 3 adet koç ile 2 ton 52 kg koyun yemi ve 150 kg koç yemi dağıtımı yapıldı.


Projeler hakkında bilgilendirme yapan Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya, “Dağıtılan damızlık büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bedelleri 2 yıl ödemesiz, 6 eşit taksitle 8 yılda fayda sahipleri tarafından geri ödenecektir. Büyükbaş sığırların 1 yıllık yemleri ve sigorta bedelleri 8 bin 637,50 TL'dir. Küçükbaş hayvanların ise toplam maliyeti 43 bin 380 TL'dir. Daha önceki yıllarda gerçekleştirilip bugün itibariyle geri ödemeleri ve projeleri devam eden süt sığırcılığı projeleri kapsamında toplam 55 aileye 110 büyükbaş hayvan ve 27 aileye 540 küçükbaş hayvan dağıtımı yapılmıştır. Şubat ayında yapılan mahalli incelemelerde ise, 4 bin 550 adet küçükbaş, 291 adet büyükbaş hayvan bulunduğu tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Hayvan pazarında gerçekleştirilen dağıtım törenine, Vali Vahdettin Özcan, daire amirleri, hayvan yetiştiricileri katıldı.