Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulu velileri, öğretmen Ayşe Toprak koordinesinde düzenlenen ‘Çocuğumla Okuyorum’ isimli kitap okuma etkinliği ile her hafta salı günü kitap okuyor. 7.si düzenlenen etkinliğe; Vali Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okulun konferans salonuna çocuklarıyla ve kitaplarla gelen veliler, yaklaşık 40 dakika süren etkinliğe katıldı. Okuma kültürünün geliştirilmesi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla düzenlenen etkinlik okul idaresi, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin işbirliğine güzel bir örnek oluşturdu.
Etkinlik ile ilgili bilgilendirme yapan okul müdürü Resul Ayhan, “ Bu etkinlikteki amacımız; öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Okuma alışkanlığının temelinin aile içinde atıldığı ve devamının eğitim sistemi ile öğretmenlerce desteklendiği düşünülürse, bu alışkanlığın kazandırılmasında aile ve öğretmenin rolü büyüktür. Çocukların ilk alışkanlıklarının ve öğrendiklerinin başlangıç noktası ailedir. Ebeveynlerin kitap okuma konusunda sergilemiş olduğu tutum ve davranışlar ileride çocuğun okuma alışkanlığını önemli ölçüde etkiler. Bu verilerden yola çıkarak, okuma alışkanlığı kazandırmanın merkezine aileyi yani velileri koyduk.” dedi.

Etkinlik hakkında duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Vahdettin Özcan ise, “ Beni davet ettiklerinde bu kadar ilgiyle geliştirilen proje bulacağımı ummuyordum. Salonun dolu olduğunu görünce çok mutlu oldum. Velilerimiz 7 haftadır bu işi ciddiye almışlar ve ilgi duymuşlar. ‘Çocuğumla Okuyorum’ adlı projenin diğer okullarda da uygulanması dileğim.” ifadelerini kullandı.