Çarşı pazarın bayram bereketi yaşadığı Sivas'ta, polis ekipleri sahte para, dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı tedbir aldı.

Vatandaşlar bayram alışverişi için Perakende Sebze Hali, Subaşı Hanı, Atatürk ve Sirer caddelerini tercih etti. Vatandaşlar, bayram şekeri, kolonya, yaprak ve aşure malzemesi almak için tezgâhları dolaştı. Aşure için ceviz, incir, fındık, kuru üzüm en çok satılan ürünler oldu.

Etli yaprak almak için de vatandaşlar ince eleyip sık dokudu. Bayramın olmazsa olmazı şeker ve kolonya da vatandaşlardan ilgi gördü. Bu arada bayramın değişmez ikramı baklava da vatandaşların tercihlerinden biriydi. 20 liradan 50 liraya kadar fiyatları değişen tatlılılara vatandaşlar ilgi gösterdi.

Bayram pazarının Yenişehir'de kurulması vatandaşları daha çok kent merkezindeki Sirer Caddesi'nde yoğunlaştırdı. Oluşan kalabalık nedeniyle caddeden geçmek neredeyse imkânsız hale geldi. Kalabalık aşırı ucuzluk olan bir alışveriş merkezinde görülen izdihamı andırdı.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü, bayram öncesi çeşitli önemler aldı. Esnaf Odaları Birliği de esnafları ve vatandaşları başta sahte para olmak üzere hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarına karşıda uyardı.