CHP Erzurum İl Başkanlığı, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde milletvekili adaylarını parti il binasında düzenlenen törenle tanıttı. Törene milletvekili adaylarından Şaban Oturgan'ın haricindeki adaylar ile partililer katıldı.

CHP Erzurum İl Başkanı Tevfik Yavuz, uzun yıllardan sonra ilk kez 7 Haziran seçimlerinde en az bir milletvekili çıkartacaklarını söyledi. Yavuz, milletvekili adaylarından 5'inci sırada yer alan Şaban Oturgan'ın İzmir'de yaşayan oğlunun hastalığından dolayı tanıtım proğramına katılamadığını ifade etti. Erzurum'da güzel bir rüzgar yakaladıklarına işaret eden Yavuz,"Erzurum için özel ve tittiz bir milletvekili listesi hazırlandı. İddia ediyorum 7 Haziran seçimlerinden en az bir milletvekili Erzurum'dan parlamentoya göndereceğiz." dedi. CHP İl Başkanı, adaylar ile parti teşkilatının şehirdeki STK'ları ziyaret edip, seçim çalışmalarını yürütüceğini de sözlerine ekledi. Tanıtım toplantısına Gonca Aytaş, İsmail İnce, Orhan Bozkurt, Dilek Somun ile Edip Cengiz katıldı.

İKTİDAR BASKILARINA RAĞMEN
CHP liste başı milletvekili adayı avukat Gonca Aytaş, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Aytaş, ülkede iktidar tarafından toplumun bütün kesimlerinin baskı ise sindirilip, susturulduğunu belirtti. Anayasa gereği ve tarafsız kalması gereken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da örtülü ödenekle AKP'yi desteklediğini iddia eden Aytaş,"Karşı taraf( AKP) baskıcı. Cumhurbaşkanı da onlarla örtülü ödenekle destek sağlıyor. İktidarın baskılarına rağmen bu seçimde CHP bir vekil çıkarmalı. Bu seçim çalışmalarında mevki, makam yok. Çok çalışmalıyız." dedi.