CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, bir erken seçimde partisinin en az 3 puan daha fazla oy alacağını söyledi. Serter, CHP İl Kadın Kolları Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Kaya Otel’deki toplantıda konuşan Serter, Kadın Kolları'na teşekkür ederek, “İyi ki Kadın Kollarımız var. CHP, İzmir’deki başarısında size muhtaç. Ben hem ön seçimde hem de genel seçimde gözlemledim, ne kadar çalışkan olduğunuzu gördük. Karne, 10 üzerinden 10. Benim il başkanı olarak ufak tefek hatalarım olduysa sizlerden bağışlamanızı istiyorum. İl başkanlığı zor bir görev ama insanlar kendileri aşabilirler. Esnaflıkta bir tabir vardır, 'gülmeyi bilmeyen, dükkan açmasın'. Her gün değişik problemleri olan birçok arkadaşlarla karşılaşıyoruz. Biraz gülerek davrandığımız zaman her şeyin üstesinden gelmiş oluyoruz. Yeter ki insanı sevelim.” dedi.

Genel seçimi ve koalisyon görüşmelerini değerlendiren İl Başkanı Serter, “Türkiye çok zor günler geçiriyor. 7 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Seçimlerde aldığımız sonuçlar bizi mutlu etmedi. Türkiye’de yüzde 25 oy aldık, İzmir’de yüzde 48 oy aldık. Keşke her yer İzmir olsa ama her şeye rağmen başarılıyız.” dedi. Koalisyon görüşmeleriyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Sayın genel başkanımızın dediği gibi biz koalisyon masasından son kalkacak partiyiz. Koalisyon görüşmelerinde sonuç ne olacak belli değil. Bunların nasıl takla atacağı belli değil. Koalisyon çalışmalarında iyi bir yer almak istiyoruz. Erken seçimde alacağımız oy, en fazla 3 puan yüksek olacaktır. Böyle bir fırsatı değerlendirmenin faydalı olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya ise göreve geldiği günden beri elbirliğiyle çalıştıklarını ifade ederek, “İtiraf etmek gerekirse genel seçimlere az bir zaman kala bu göreve gelmek ateşten gömlekti. Layık olduğum görevde, gerekli sorumluluğu üstlendiğimi düşünerek karşınızdayım. Günümüze kadar gelen süreçte elimizden geleni yapmaya çalıştık. Şimdiye kadar dahili ve harici birçok engelle karşılaştık. Harici engelleri elbirliğiyle, dahili görüş ayrılıklarını ise 'kol kırılır, yen içinde kalır diyerek hoşgörüyle atlatmaya çalıştık.” dedi.