Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye milletvekili adayı Nihat Çerçi, AK Parti'ye verilecek her oy ülkeye ihanet anlamına geldiğini belirterek, "Ülkesini birazcık seven AKP’ye oy vermez." dedi.

Çerçi, yaptığı açıklamada 7 Haziran'dan sonra gelen şehitlerin arttığını ve son zamanlarda artan terör olaylarını eleştirdi. Çerçi, "13 yıllık AKP iktidarı ülkeyi yaşanmaz bir hale getirdi. PKK terörü AKP eliyle azdırıldı, IŞİD terörü ise Başkent'e gelerek 102 kişiyi katletti." diye konuştu. Eskiden dağda olan PKK, AK Parti ile şehirlere indiğini belirten Çerçi, şunları kaydetti: “Artık her gün 3-5 şehit geliyor ve terör sorunu çözecek olan iktidardaki AKP buna karşılık terör mitingleri düzenleyip oy istiyor. IŞİD terörüne ise ya göstermeli birkaç operasyon yapıyor ya da hiçbir operasyon yapılmıyor. Suruç’ta vatandaşlarımızı katleden canlı bombanın kardeşi elini kolunu sallayarak Ankara'ya geliyor. Kahvaltısını yapıp 102 insanımızı katlediyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu da ‘canlı bomba listesi elimizde ama eylem yapmayınca tutuklayamıyoruz’ diyerek tam bir skandala imza atıyor. Ne yazık ki sorumluluğu üzerine alıp istifa eden bir onurlu kişi çıkmadığı gibi bu olayın konuşulmasını da yayın yasağı ile engelliyorlar.”

Türkiye'de hukukun bittiğini, demokrasinin de can çekiştiğini savunan CHP aday Çerçi, sözlerini şöyle tamamladı: “Canlı bombaları takip etmeyen emniyet ve istihbarat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kim tweet attı, onun takibini yapıyor. Emniyet zırhlı araçlarla okul basıyor. AKP muhalifi kim varsa baskına uğruyor. Ülkede hukuk bitti, demokrasi can çekişiyor. 1 Kasım seçimleri bu bakımdan çok önemli. AKP'ye verilecek her oy bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir."