CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Kırkağaç ilçesi Ihlamurevleri Kavşağı’nda yaşanan trafik kazalarını TBMM gündemine taşıyarak, buraya alt geçit yapılmasını istedi.

CHP Milletvekili Ören, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından cevaplandırılması talebiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Ihlamurevleri Kavşağı'nda sık sık ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası yaşandığını belirtti. Son olarak 19 Mart 2015 tarihinde iki arabanın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 7 kişinin yaralandığını kaydetti. 25 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen kazada 6 kişinin yaralandığını, 13 yaşındaki Hatice Nur Yavuz’un, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini hatırlatan Ören, “Babasının okula götürdüğü Hatice Nur’un feci kazada hayatını kaybetmesini ve yaşanan trafik kazalarını protesto eden Kırkağaç halkı, yolu trafiğe kapatarak kazaların son bulması için kavşağa alt geçit yapılmasını istemişlerdi. Kırkağaç halkının yaptığı eylemlere rağmen hiçbir önlem alınmadığı için trafik kazaları devam etmektedir. Manisa genelinde yapılan yollar, trafik standartlarına uygun olmadığı için kazalara davetiye çıkarılmaktadır. Yapılan her yeni yolda, yeni yeni ölüm kavşakları ortaya çıkmaktadır.” dedi.

Turgutlu’da dokuz ayda 12 ölümlü ve yaralanmalı kazanın meydana geldiği, Turgutlu ölüm kavşağının da gündeme getirdiğini hatırlatan Ören, “Hala tedbir alınmış değil kazalar devam ediyor. Kırkağaç’taki ölüm kavşağına alt geçit yapılması zorunlu hale gelmiştir, çünkü hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. Bu nedenle en kısa zamanda bu kavşağa alt geçit yapılmalı ve kazaların önlenmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır.” dedi.

Milletvekili Ören’in önergesi şu şekilde: “Kırkağaç Ihlamurevleri Kavşağı'nda yaşanan kazalara rağmen bugüne kadar neden bir alt geçit yapılmamıştır? Soma, Kırkağaç, Akhisar ilçelerini birbirine bağlayan yolda trafik güvenliğini sağlamak için bu kavşağa alt geçit yapılacak mıdır? Alt geçit yapılmasını, yatırım programına alacak mısınız? Bu yolda yaşanan kazaları önlemek amacıyla bakanlığınız hangi çalışmaları yürütecektir?”