Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 7 Haziran'da milletin iradesini yok sayanlara halkın 1 Kasım'da gereken cevabı vereceğini söyledi.

Öztürk, yaptığı açıklamada 7 Haziran seçimlerinden 5 ay sonra ülkenin ikinci bir seçime gitmesinin yegane sorumlusunun ülkeyi 13 yıldır yöneten AK Parti iktidarı olduğunu belirtti. Öztürk, "Her söz açıldığında milli iradeye saygın diyenler, 7 Haziran'dan milletin sandıktan çıkan iradesine saygı göstermemiştir. Bugün 5 ay sonra ikinci defa seçime gidiyorsak ülkeyi 13 yıldır yönetenlerin 'biz ülke yönetiminde hiç bir yetkiyi paylaşmayız' diyenlerdir. 13 yılın hesabını vermekten çok korkuyorlar." dedi.

Parti binasında açıklama yapan Öztürk, AK Parti'nin 13 yıl içinde yanlış iç ve dış politikanın Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırdığını ve içine kapanık bir ülke haline getirdiğini savundu. Ülkede hukukun ayaklar altında olduğunu ayyuka çıkan hukuksuzlukların Türkiye'nin dünyada itibarını sıfırladığını öne süren Öztürk, ülkede gazetecilerin milletin gözünün içine bakıla bakıla hakaret edilmesi, tehdit edilmesi, bize boyun eğmezsen seni sinek gibi ezeriz diyerek kaba kuvvet uygulanmasının utanç verici bir durum olduğunu kaydetti.

Ülkede dikta rejimi hakim olduğunu ve siyasi iktidarın insanlara korku, baskı ve sindirmeyle bizim olmadığımız yerde istikrar olmaz korku havası oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "1 Kasım aynı zamanda AK Parti iktidarından ülkece kurtulma seçimi olacaktır. 3 Kasım'da geldiler 1 Kasım'da 25 gün sonra gidecekler. AK Parti ne yaparsa yapsın hangi algı operasyonlarına tevessül ederse etsin yaptığı hukuksuz işlerin hesabını verecektir. Yargıdan kaçamayacaktır. Hesap vermekten korktukları için ülkeyi 5 ay içinde ikinci seçime götürdüler. Ama deniz tükendi. Halkımız 1 Kasım'da haramilerin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin saltanatına son verecektir. CHP iktidarında kul hakkı ve yetim hakkı yiyenlerin hesabı sorulacaktır."