Amasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi ile Yaşlı Bakımı programlarına dışarıdan eğitim alarak katılan öğrenciler için uygulamalı dersler ve final sınavları heyecanı başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından Amasya Üniversitesi’ne gelen öğrenciler, akademisyenler eşliğinde bir hafta boyunca uygulamalı derslere katılıp uzaktan aldıkları eğitimlerini pekiştirme fırsat buldu. Çocuk Gelişimi ile Yaşlı Bakımı programlarında toplam 550 uzaktan eğitim öğrencisi olduğunu söyleyen Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Önder İdil, ‘’Örgün eğitim imkanı olmayanlar ve daha çok sağlık sektörde çalışanlar bölümlerimizi tercih ediyorlar. Çünkü dikey geçişle başka bölümlere geçebildikleri gibi mesleklerinde yükselme imkanı veya başka bir birime geçme şansı da yakalamış oluyorlar.” dedi.

Kucağında 10 aylık bebeğiyle uygulamalı dersler ve finaller için Amasya Üniversitesi’ne gelen Tokatlı Seda Yılmaz, “Uzaktan eğitim sistemi olmasaydı okuyamazdım, evde oturmak zorunda kalırdım. Burada aldığım eğitimle hem istihdam olanakları yakalayabilirim hem de çocuğumu daha bilinçli yetiştirebilirim. Öğrenmek ve okumak çok güzel bir şey, herkese tavsiye ediyorum.’’ dedi.

Zonguldak’tan gelen 50 yaşındaki ev hanımı olan Ayten Nigar Arıcı ise ilkokuldan sonra ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirdiğini söyledi. Zamanını daha etkin değerlendirmek için Amasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı’na kaydolduğunu anlatana Arıcı, “Amasya Üniversitesi’nin internet sitesinde yaptığım araştırmalarda bölüm hakkında geniş bilgi edindim. Amasya’yı ve üniversiteyi çok beğendim. Öğretmenlerimizle çok rahat görüşüp iletişim kurabiliyoruz. Uygulamalı dersler çok verimli geçti. Bu yaşta öğrenci olunca her anın tadını çıkarabiliyorsunuz.” diye konuştu.