Samsun'un Bafra ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri camide Kuran-ı Kerim eğitimi alan çocuklara trafik kurallarını ve çocuk güvenliği konularında seminer verdi.

Başbakanlık tarafından yürürlüğe sokulan ‘Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Genel Eylem Planı’ kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği ile Uluslar Arası Polis Birliği Türkiye Başkanlığının iş birliği ile 3-17 yaş gurubu çocuklara yönelik Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında Bafra Emirefendi Caminde Kur'an kurslarına katılan öğrencilere trafik eğitimi ve çocuk güvenliği eğitimi verildi.

Bafra Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Polis Memuru Ekrem Aktürk tarafından çocuklara, yaya kaldırımı, üst geçit kullanımı, emniyet kemeri ve önemi, bisiklet kullanırken kask takmanın önemi, gece seyahatlerde açık renkli kıyafet giymenin ve görünür olmanın önemi anlatıldı. Aktürk, “Yaz mevsiminde bulunmamızdan dolayı geceleri de bisiklet kullanıyorsunuz. Geceleri trafikte görünür olmak için bisikletlerinize muhakkak ışık takmalısınız. Ailelerinizin bisikletlere taktığınız ya da takmak istediğiniz led ışıklara kızıyordur. Ancak biz sizi bu konuda destekliyoruz. Bisikletlerinize geceleri görünmek için led ışıklar takmalısınız. Önünüzden bir araba giderken arabadaki ışık aksamından dolayı aracı rahatlıkla fark ediyorsunuz. Sizinde geceleri trafikte görünür olmanız için açık renkli kıyafetler ve kullandığınız bisikletlerde ışıklar olmalı. Bir diğer önemli husus ise bisiklet kullanırken kask takmanız. Bisiklet kullanıcılarının bir çoğu ufak kazalar geçirir ve başlarını sağa sola vurur. Eğer başınızda kask yoksa hayatınızı kaybedebilirsiniz. Kask olmak zorunda değil, ailesinin maddi durumu iyi olmayanlarda olabilir. Hemen hemen herkesin inşaatlarda çalışan bir tanıdığı muhakkak vardır. Onların kullandığı baretler kaskla aynı görevi görmektedir. O baretlerden dahi kullanmalısınız.” dedi.

Trafik eğitiminin ardından öğrencilere, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli Baş Polis Metin Cabbar tarafından çocuk güvenliği konusu anlatıldı. Cabbar, kötü örnek olan arkadaşlardan uzak durulması, kötü alışkanlıkların, sigara ve uyuşturucu madde gibi zararlı alışkanlıklarının arkadaş çevresinden kaynaklandığını, çocukların sokak ve cadde üzerinde oyun oynamamalarını, sokak ve cadde yerine oyun parklarını veya okul bahçelerini kullanmalarını günlük 2 saatten fazla internet üzerinde veya bilgisayarda oyun oynanmamasını söyleyerek çocuklara boş zamanlarda kitap okunması tavsiye etti.’