Denizli Ülkü Ocakları Çin’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelmek isteyen ve Tayland’da mağdur durumda bulunan Uygur Türkleri için başlattığı imza kampanyasında 35 bin imza topladı. Denizli Ülkü Ocakları Basın Yayın Sorumlusu Hasbi Atak, bir grup ülkücü gençle birlikte Delikliçınar meydanında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Ocak Başkanı Hüseyin Ülgen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün, Merkezefendi İlçe başkanı Fatih Coşkun, Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Turgay Demirtaş ve TÜRKAV Başkanı Ahmet Aykol katıldı.

İmza kampanyasına destek olanlara teşekkür eden Atak, "Sevgili Peygamberimizin övgüsüne nail olan kutlu bir ceddin torunları, mazlum Doğu Türkistan’da ki Müslüman Uygur Türkleri’nin durumuna sessiz kalmayarak dilsiz şeytanlara inat kararlılıklarını ortaya koymuşlardır. Ata topraklarında çileleri bitmeyen, gözyaşları dinmeyen ve 21. yüzyılda göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın asla yalnız olmadıklarını göstermişlerdir. Tayland’daki soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türk’ünün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk Dünyası’na olan sevdamızın eseridir." dedi.

"UYGUR TÜRKLERİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

Uygur Türklerinin yalnız olmadığını ifade eden Atak, "Kendi toprağında Kızıl Çin’in zulmüne uğrayan soydaşlarımız göç yollarında da açlığa, susuzluğa, hastalıklara karşı mücadele etmektedir. Çok açık olarak ifade ediyorum ki, içerde zulmün mümessili katil Çin, dışarıdaki zulmün mümessili ise Uygur Türkleri’ni sahipsiz bırakan kalbi taş kesmiş çehrelerdir. Tarihi, kültürel ve dini bağlarımızı hiçe sayarcasına her şeyden öte bu insanlık dramına sessiz kalan mevcut Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ise zalimin en büyük ortağıdır. Bunun en somut göstergesi, Çin zulmünden kaçmak için Tayland’a sığınan soydaşlarımızın yaşadıklarıdır. Eğer bugün kundaktaki bebek soğuktan donarak vefat ediyorsa, yüzlerce soydaşımıza Tayland’da adeta mahkûm muamelesi yapılıyorsa, her geçen gün bir önceki günden daha kötüye gidiyorsa ve nihayetinde umudunu Türkiye’ye bağlayan bacılar, analar, ihtiyarlar, gençler ve çocuklar hayal kırıklığına uğruyorsa bu rezil tablonun mimarlarında biride siyasi iktidardır. Sadece birkaç cılız açıklama ile kamuoyuna gaz alma operasyonu yapanlar, Çin’in zulmüne ortak olmaktadırlar. Zira zalimin batıldaki dirayetinin, onda birini dahi göstermeyenler ya bu davayı Hak saymamakta ya da inandığı uğrunda mücadele edecek cesareti gösteremeyecek kadar korkaktırlar." diye konuştu.